Β.Ταγαράς-Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάδειξη του Σαρωνικού

113
Σαρωνικός
Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον και τη φροντίδα για την αειφόρο ανάπτυξη, παρουσιάζω τις προτάσεις μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, για την περιοχή του Σαρωνικού στην Κορινθία. Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην περιοχή Κοκκώσι, την πηγή της Ωραίας Ελένης και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ανοίγουμε νέους δρόμους για την προώθηση της περιοχής μας.
Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε σχέδια πόλης που θα προωθήσουν την ενσωμάτωση της φύσης στον αστικό ιστό. Η περιοχή Κοκκώσι, με την παρούσα της υδατική πλούσια παρουσία, μπορεί να αξιοποιηθεί με βιώσιμο τρόπο. Θα διασφαλίσουμε την προστασία της περιβαλλοντικής ισορροπίας και τη διατήρηση της ομορφιάς του τοπίου.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάδειξη του Σαρωνικού. Προτείνουμε τη δημιουργία πεζοδρομημένων περιοχών, ποδηλατοδρόμων και πάρκων, που θα ενθαρρύνουν τον περίπατο, την άθληση και την ηρεμία των κατοίκων και των επισκεπτών. Ενισχύοντας την τοπική εστίαση και τον πολιτισμό, δημιουργούμε μια ζωντανή και αναζωογονητική ατμόσφαιρα.
Στον τομέα του περιβάλλοντος, προτείνουμε την ανάδειξη της πηγής της Ωραίας Ελένης ως σημείο ενδιαφέροντος και προστατευμένης περιοχής. Πρόκειται για ένα αρχαιολογικό και φυσικό αξιοθέατο που θα προσελκύσει τουρίστες και θα εμπλουτίσει τον πολιτιστικό μας χώρο.
Αναγνωρίζοντας την αξία της διαχείρισης υδάτινων πόρων, προτείνουμε την εφαρμογή βελτιωμένου αποχετευτικού δικτύου, που θα διασφαλίζει την καλή ποιότητα του νερού και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.
Συμπερασματικά, η αξιοποίηση του Σαρωνικού απαιτεί ολοκληρωμένη προσέγγιση, θέληση και δουλειά.