Γιάννης Λαγός: Συνελήφθη τώρα στο σπίτι του στις Βρυξέλλες

97

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Συνελήφθη πριν από λίγο ο Γιάννης Λαγός. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μέσω των social media, βρίσκεται σε βελγικό περιπολικό και οδηγείται στη φυλακή.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα σήμερα η απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αρθεί η ασυλία του ευρωβουλευτή. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Μάλιστα, κατά την σημερινή ενημέρωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Είπε χαρακτηριστικά πως “έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών”.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες τα μέλη της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άναψαν το “πράσινο φως” για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού. Την Πέμπτη, τα μέλη της εν λόγω επιτροπής ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή. Συγκεκριμένα, 22 ήταν υπέρ και μόλις 2 κατά και αυτό σε ό,τι αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ