Γ.Δέδες – Παραδοχή Νίκα / Δεν εντάσσεται στο ΕΣΠΑ ο οδικός άξονας “Γκούρα – Στενό – Ευρωστίνη – Δερβένι”

805

Πλήγμα για την Κορινθία η παραδοχή του Περιφερειάρχη, κ. Νίκα, ότι το οδικό έργο “Γκούρα – Στενό – Ευρωστίνη – Δερβένι” δεν εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

Η επερώτησή μας στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο οδήγησε στην αποκάλυψη της ματαίωσης του κρίσιμου αναπτυξιακού έργου για το οποίο ο Περιφερειάρχης, είχε δεσμευτεί από την αρχή της θητείας του.

  • Ένα έργο με πλήρη μελετητική ωριμότητα που θα μπορούσε να δημοπρατηθεί κυριολεκτικά αύριο.
  • Ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα της δυτικής και κεντρικής Κορινθίας και θα συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και στις εμπορευματικές μεταφορές.
  • Ένα έργο η Μελέτη του οποίου ήταν ξεχασμένη στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών για χρόνια και εμείς, κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, ανασύραμε, χρηματοδοτήσαμε, ολοκληρώσαμε τις τεχνικές μελέτες και μεταβιβάσαμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Ένα τέτοιο έργο, προϋπολογισμού 19 εκατ. € παραπέμπεται στις καλένδες.

 

Τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και γαλάζια διοίκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ποια μεγάλα έργα έχουν προχωρήσει στην Κορινθία;

 

Οι πολίτες γνωρίζουν την απάντηση: Κανένα!

 

Από εκεί που την περίοδο 2015-2019 η Κορινθία ήταν ένα μεγάλο εργοτάξιο, φτάσαμε τα τελευταία χρόνια σε μηδενική παραγωγή έργων.

 

  • Το φράγμα του Ασωπού σταματημένο και με αβέβαιο μέλλον.
  • Τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού δεν ξεκίνησαν ποτέ.
  • Η μελέτη ολιστικής αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών που δημοπρατήσαμε “περπατά” με ρυθμούς χελώνας.

 

Αυτή η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την Κορινθία. Δεν “παράγει” ανάπτυξη για τον τόπο μας. Δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ευημερίας. Δεν προχωρά τα μεγάλα έργα που είχαμε εξασφαλίσει και προετοιμάσει. Άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτα τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

 

Η απάντηση θα δοθεί από τους πολίτες σε λίγες εβδομάδες. Όταν θα εμπιστευτούν και πάλι την πολιτική δύναμη και τους ανθρώπους εκείνους που απέδειξαν έμπρακτα, με έργα και όχι λόγια, το ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εγγυάται ότι θα ξεκινήσει και πάλι τη μηχανή της ανάπτυξης, ότι θα δώσει και πάλι πνοή στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Κορινθία. Εγγυάται ότι θα είναι η κυβέρνηση που θα προωθήσει και θα πραγματοποιήσει τον οδικό άξονα “Γκούρα – Στενό – Ευρωστίνη – Δερβένι”.

 

Γιώργος Δέδες

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας