Γ’ Εθνική (1ος όμιλος): Ο χαρακτήρας του ΚΑΟΚ το σερί του ΑΟΠΦ και οι μεγάλες νίκες…

108

Δεδομένα η 8η αγωνιστική μας επιφύλασσε αρκετές συγκινήσεις με τον ντέρμπι μεταξύ του ΑΟΠΦ και του ΝΕΟΛ να ξεχωρίζει, όμως σε μία αγωνιστική με πολύ δράση και μεγάλες νίκες η Κόρινθος παρέμεινε στη κορυφή, ενώ Γλαύκος και Παναχαϊκή πήραν δύο πολύ σημαντικές νίκες.

Για το ντέρμπι που ήταν ακόμη μία απόδειξη της ποιότητας του ΑΟΠΦ και του ΝΕΟΛ, μπορούμε να ξεχωρίσουμε την διαφορά εμπειρίας που έδειξε να έχει το Παλαιό Φάληρο στο έξτρα πεντάλεπτο, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν ο Σολωμού πετύχει τρεις κομβικούς πόντους για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του για να φτάσει στην 4η συνεχόμενη νίκη (έχοντας επικρατήσει ενδιάμεσα και στα εξ αναβολής με Αχαγιά και Άρη Νίκαιας) και έχοντας μία ήττα μόνο από την Παναχαϊκή στη Πάτρα. Από την άλλη, ο ΝΕΟΛ έδειξε χαρακτήρα έμεινε πίσω με 10 πόντους στο πρώτο μέρος και την ώρα που κατάφερε να επιστρέψει οριστικά στον αγώνα έμεινε και πάλι με -7 μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα επιστρέφοντας και πάλι στο 59-59 της κανονικής διάρκειας μην έχοντας, μάλιστα, τον Θεοδωράκο στην σύνθεση του σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και στη παράταση.

Πέρα από τον ΑΟΠΦ, που δείχνει σταθερότητα και χαρακτήρα, το ίδιο κάνει και η έτερη ομάδα της κορυφής,Κορίνθος. Η ταυτότητα της ομάδας του Ρουμελιώτη στηρίζεται πάνω στην αμυντική αποτελεσματικότητα που έδωσε και τη νίκη κόντρα στον Γλαύκο την προηγούμενη αγωνιστική. Πέρα από όλα όσα έχουμε αναφέρει σε αυτή τη στήλη για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ΚΑΟΚ, απέναντι στην Κηφισια, η ομάδα του  Κώστα Ρουμελιώτη έδειξε και χαρακτήρα σε μία έδρα, που δεν είχε σπάσει μέχρι τώρα, παρά τον τραυματισμό του Κόη, αλλά και τα τρία φάουλ του Περρώτη μόλις στη δεύτερη περίοδο. Παρόλα αυτά, ο φόργουορντ/σέντερ των φιλοξενούμενων πέτυχε 22 πόντους και αποτέλεσε τον εγγυητή της επιθετικής παραγωγής της ομάδας του ΚΑΟΚ. Ο Περρώτης έχει μέσο όρο 14.1 πόντους ανά αγώνα στις πρώτες αγωνιστικές και μαζί με τον Αναγνωστάκη είναι δύο παίκτες που …σέρνουν τον «χορό» της επίθεσης για τον ΚΑΟΚ. Τέλος, η σταθερά των Κορίνθιων αποτελεί πάντα η άμυνα καθώς κράτησαν την «καυτή» επίθεση των 83.5 της Κηφισιάς στους 68.

Τέλος, η Πάτρα είχε την τιμητική της στην 8η αγωνιστική του ομίλου καθώς ο Γλαύκος πήρε το πρώτου διπλό φέτος στη Τρίπολη, ενώ η Παναχαίκή κάνει κάθε αγωνιστική και από ένα βήμα βελτιώνοντας ταυτόχρονα με το ρεκόρ της και την αγωνιστική της απόδοση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η ομάδα του Θανάση Λιόνα είναι πραγματικά έχοντας εντυπωσιακή απόδοση στα τελευταία 4 παιχνίδια έχοντας νίκες απέναντι σε ΑΟΠΦ και Κορωπί και Ερμιονίδα (εκτός), ενώ έχασε στις λεπτομέρειες από τον ΝΕΟΛ την προ-προηγούμενη αγωνιστική. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, που οι Πατρινοί πετυχαίνουν πάνω από 70 πόντους στους τελευταίους αγώνες, μάλιστα απέναντι σε ομάδες της πρώτης τετράδας δείχνοντας ότι με την βοήθεια της έδρας καταφέρνουν να βρίσκουν πιο εύκολα πόντους

Πηγή φωτογραφίας: ΚΑΟ Κορίνθου

 πηγή-basketblog.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ