Δήμητρα Τσουλουχά”Ξεκινά το μεγάλο έργο… Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”

24
Αυτή την εβδομάδα συμμετείχα σε σύσκεψη στο Πλαίσιο της Υλοποιησης του έργου « Πολιτιστική Διαδρομή : Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», μαζί με το δήμαρχο Νίκος Σταυρέλης την προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη και τον σύμβουλο του δημάρχου Γιώργος Δαλαμαρίνης.
 Πρόκειται για έργο από το Ταμείο Ανακαμψης και Ανθεκτικότητας που εκτελείται με αυτεπιστασία από τη Διεύθυνση Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμου. Εχει σαν αντικείμενο την ανάπτυξη ήπιων υποδομών πληροφόρησης κατά μήκος της χερσαίας διαδρομής που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος.
Η συγκεκριμένη διαδρομή με πολιτιστικό, περιπατητικό και προσκυνηματικό χαρακτήρα θα περιλαμβάνει σταθμούς και θέσεις που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος σε όλη τη χώρα. (Καβάλα, Φιλίππους, Αμφίπολη, Απολλωνία, Θεσσαλονίκη, Βέροια) και στους σταθμούς που επισκέφθηκε δια θαλάσσης (Σαμοθράκη, Αθήνα,Κεχρεές, Αρχαία Κόρινθος και Νικόπολη).
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η διαδρομή από Κεχρεές έως Αρχαία Κόρινθο θα αποκτήσει ιδιαίτερα τουριστικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.
 Ως αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία . Άμεση προτεραιότητά μας και η ενεργοποίηση των συμπολιτών μας για την αναγκαιότητα στήριξης, συνδρομής και ανάδειξης ενός τόσο σημαντικού έργου που θα προβάλει διεθνώς τον τόπο μας.