Δήμος Βέλου-Βόχας: Με ευρεία αποδοχή ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

941

Νέος πρόεδρος ο Ζευγολατιώτης Κώστας Τριανταφύλλου – Συσπειρωμένος εμφανίστηκε ο συνδυασμός του Αννίβα – Χωρίς κοινή γραμμή η αντιπολίτευση

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Βέλου-Βόχας. Οι εκλογές έγιναν όπως ορίζει η νομοθεσία μετά την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Τρωγάδη.

Στην συνεδρίαση ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και νυν ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, δεν παραβρέθηκε και έλαμψε διά της απουσίας του.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε από τον προεδρεύοντα Τζίμη Τριανταφύλλου η επιστολή παραίτησης του κ. Τρωγάδη, η οποία σχολιάστηκε από τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο με μία λακωνική φράση: «Καλή συνέχεια στον εδώ και 10 χρόνια άμεσο συνεργάτη μου». Το σχόλιο προκάλεσε την θυμηδία των δημοτικών συμβούλων, όμως ο δήμαρχος δεν επεκτάθηκε και προχώρησε αμέσως στην πρόταση νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας το όνομα του Κώστα Τριανταφύλλου.

Ο Κώστας Τριανταφύλλου, ένας ιδιαίτερα δραστήριος δημοτικός σύμβουλος, Ζευγολατιώτης και εντεταλμένος σε θέματα ηλεκτροφωτισμού και αθλητισμού, αποδέχθηκε την πρόταση του δημάρχου και μη υπαρχόντος άλλου υποψηφίου, το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία με αντίπαλο τα …λευκά!

Κι όπως σχολίασε ένας εκ παρισταμένων δημοτικών συμβούλων απαντώντας στην απορία άλλου, γιατί γίνεται η ψηφοφορία· για να «μετρηθούν οι αντιδράσεις». Τα λευκά δηλαδή!

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η αντιπολίτευση θα ακολουθούσε μια κοινή γραμμή με την επιλογή του λευκού έτσι ώστε να καταδείξει το εκτιμώμενο «πλήγμα» το οποίο δέχθηκε ο συνδυασμός του δημάρχου με την παραίτηση/ανεξαρτητοποίηση Τρωγάδη και όλα τα σενάρια τα οποία διακινούνται, αντιθέτως η ψηφοφορία αντιμετωπίστηκε χαλαρά, ή όπως θα έλεγαν σε άλλες εποχές «κατά συνείδηση», στο πλαίσιο της πολιτικής αβρότητας και του πολιτικού πολιτισμού.

Η συνείδηση και η διάθεση λοιπόν των δημοτικών συμβούλων διάλεξε οδό συναινετική και εκφράστηκε θετικά απέναντι στον Κώστα Τριανταφύλλου, ο οποίος πέραν των 12 συμβούλων της συμπολίτευσης απέσπασε την θετική ψήφο άλλων έξι (6) συμβούλων της αντιπολίτευσης, περιορίζοντας τον αριθμό των λευκών στα εφτά (7). Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι παρόντες ήταν 25, δεδομένου ότι εκτός του Βασίλη Τρωγάδη, απών ήταν και ο Νίκος Περρής.

Με ευρεία πλειοψηφία και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του εκλέχθηκε λοιπόν ως νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας ο Κώστας Τριανταφύλλου. Του ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο στο κρίσιμο διάστημα του ενάμισι χρόνου που απομένει μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του 2023.

Στα παραλειπόμενα της μέρας πρέπει να σημειώσουμε ότι ο συνδυασμός του Αννίβα Παπακυριάκου εμφανίστηκε συσπειρωμένος και δεμένος, βγάζοντας μάλιστα αναμνηστική φωτογραφία «οικογενειακή» όπως λέγεται, μετά το πέρας της διαδικασίας. Από την φωτογραφία μπορεί να έλειψαν οι Μαστοράκος Άγγελος και Δημήτρης Μπεκιάρης που ο πρώτος λόγω τρύγου και ο δεύτερος λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων έφυγαν αφού ψήφισαν, όμως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό. Αστειευόμενοι και χαριτολογώντας μεταξύ τους αγκάλιασαν όλοι τον νέο πρόεδρο και τον δήμαρχο, δείχνοντας στοιχεία ισχυρής συνοχής.

Τελικά, το ρητορικό ερώτημα που τίθεται μπροστά στα γεγονότα, είναι: μπορούμε καλύτερα; Φυσικά! είναι η δυνητική απάντηση. Μπορούμε όμως και χειρότερα!

πηγή-gnomipoliton.com