Δήμος Βέλου Βόχας: Ξεκίνησε στο Μπολάτι το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή με τοποθέτηση ατομικών κάδων

218
Δήμος Βέλου Βόχας: Ξεκίνησε στο Μπολάτι το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή
✔️ Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των ατομικών κάδων (πράσινοι και μπλε) στην Κοινότητα Μπολατίου στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή.
✔️Όλοι οι κάδοι φέρουν τα ονοματεπώνυμα των ιδιοκτητών.
✔️ 540 μικροί κάδοι χωρητικότητας 120 λίτρων ο καθένας, δύο ειδών: πράσινος για τα σύμμεικτα απορρίμματα και μπλε για τα ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται σε κάθε σπίτι και το κάθε νοικοκυριό θα είναι υπεύθυνο για την σωστή διαλογή των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό τους σε ανακυκλώσιμα ή μη.
✔️Τα απορρίμματα θα συλλέγονται κάθε Πέμπτη.
Οι πολίτες θα πρέπει από την Τετάρτη το βράδυ να τοποθετούν τους ατομικούς τους κάδους έξω από το σπίτι τους και θα γίνεται η αποκομιδή τους από τα ανάλογα απορριμματοφόρα, σπίτι-σπίτι.
Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας οι κάδοι θα βρίσκονται εντός του σπιτιού.
Το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται τώρα στην Κοινότητα Μπολατίου ήδη έχει εφαρμοσθεί με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια και στην Κοινότητα Ευαγγελιστρίας.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα όλοι οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στη σωστή διαχείριση, η οποία ξεκινά μέσα από το σπίτι.
📌 Στόχος του δήμου Βέλου-Βόχας, όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, είναι το πρόγραμμα αποκομιδής κατ’ οίκον να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου (εφόσον οι υπηρεσίες μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην υποστήριξη του τόσο με προσωπικό όσο και με τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό)