Δήμος Κορινθίων : Έκαναν εγκαίνια σε παιδική χαρά , πριν αγοράσουν οικόπεδο και πριν πάρουν έγκριση!!!

142

Δήμος Κορινθίων : Έκαναν εγκαίνια  σε παιδική χαρά πριν καν αγοράσουν νόμιμα οικόπεδο και πριν πάρουν έγκριση!!!

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων , η συνεδρίαση όπου συζήτησαν 34 θέματα.

Ήταν μία διαφορετική συνεδρίαση  από αυτές που είχαμε συνηθίσει μέχρι στιγμής.

Ένας Νίκος Σταυρέλης παρουσιάστηκε με ενωτική διάθεση, δείχνοντας καθαρά από την δεύτερη συνεδρίαση τον τρόπο που θέλει να διοικήσει τον Δήμο.

Ενδεικτικό δείγμα αυτού , όταν τέθηκε προς ψήφιση θέμα Παραλαβής  έργου (φαναριών) στις Κεχριές  από τον Αντιδήμαρχό του κ. Μανωλάκη,  δεν δίστασε να πει ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΆΝΟΥΜΕ στέλνοντας μήνυμα που δεν άφηνε περιθώρια για αμφιβολίες ή παρανοήσεις προς όλους τους εργολάβους λέγοντας  “Δεν με κρατάει κανείς “ , αν στη δεύτερη καθυστέρηση δεν παραδώσουν έργο ,τους το αφαιρέσαμε .

Παρότι σε δύο στιγμές θα είχε κάθε δικαίωμα να μεμφθεί την προηγούμενη δημοτική αρχή και να ασκήσει αυστηρή κριτική δεν το έπραξε.

Το ένα θέμα ήταν με τους Συλλόγους της Κορίνθου και την έλλειψη αντικειμενικότητας και μεροληψίας προς  κάποιους Συλλόγους,  όπως αυτοί που  πλήρωναν χρήματα φιλοξενίας και άλλοι πάλι όχι!

Εκεί ο Δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος, δηλώνοντας  ότι δεν θα πληρώνουν το αντίτιμο που έδιναν ορισμένοι Σύλλογοι στο ΚΕΠΑΠ  και έδωσε χρονικό όριο ενός μήνα ώστε όλοι ν΄αναλάβουν  την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων , διαφορετικά θα αναλάβουν την καθαριότητα  ιδιώτες που θα τους πληρώνουν οι ίδιοι οι φορείς ισότιμα.

Δήμος Κορινθίων :  Έκαναν εγκαίνια σε παιδική χαρά πριν αγοράσουν οικόπεδο και πριν πάρουν έγκριση!!!

Το δεύτερο ζήτημα που έφερε δυνατή ένταση από τους συμβούλους (γιατί ο δήμαρχος ήταν ήρεμος)  ,  ήταν τα έργα που έκοβε κορδέλες η προηγούμενη δημοτική αρχή δίχως έγκριση!

Ναι σωστά διαβάσατε δίχως έγκριση! 

Ειδικότερα  τοποθέτησαν  εξοπλισμό σε παιδική χαρά στο Σοφικό πριν ολοκληρωθεί η αγορά οικοπέδου και πριν πάρει έγκριση από την Περιφέρεια!!! Δηλαδή δίχως καμία νομιμότητα  σύναψε συμφωνία με εργολάβο ,  θα πληρωθούν σταλίες  και γι αυτό  θα κληθούν οι Κορίνθιοι πολίτες να τις πληρώσουν.

Και όλα αυτά ,   προκειμένου να κόψουν κορδέλες παραμονές εκλογών ,ενώ είχαν παραλάβει έγγραφο μη έγκρισης … Παρά ταύτα οι κορδέλες κορδέλες!

Αληθινά πρωτοφανή γεγονότα που μου δημιούργησαν μία απορία , αν δεν είχε αλλάξει η δημοτική αρχή πόσα από αυτά θα μαθαίναμε;

Δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση του Δ.Σ. Κορινθίων