Δήμος Κορινθίων: Οι σημαντικότερες αποφάσεις της συνεδρίασης Δ.Σ της 19ης Απριλίου

832
Δ.Σ Κορινθίων: Οι σημαντικότερες αποφάσεις της συνεδρίασης της 19ης Απριλίου
Στις σημαντικότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων της 19ης Απριλίου 2023, στην πλειοψηφία τους ομόφωνες, αναφέρθηκε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.
▪️Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο στα Αθίκια
Η αγορά οικοπέδου για την δημιουργία νέων , σύγχρονων και ασφαλών αθλητικών εγκαταστάσεων στα Αθίκια, μετά από προετοιμασία και διαδικασίες που διήρκησαν 1,5 έτος, δρομολογείται προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει γηπεδικούς χώρους για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ, χώρους πολλαπλών χρήσεων από τους κατοίκους. «Προχωρούμε σε αγορά χώρου για την δημιουργία νέου πολυδύναμου αθλητικού κέντρου στα Αθίκια, ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων» ανέφερε ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του σημειώνοντας πως δεν επελέγη η επέκταση του υπάρχοντος γηπέδου αφού αυτό γειτνιάζει με ρέμα και δασική έκταση, και εκεί οι διαδικασίες είναι αρκετά πολύπλοκες. Στα Αθίκια προχωρά επίσης η αγορά χώρου για την επέκταση του νεκροταφείου, επίσης αίτημα ετών!
▪️Όχημα Πυροπροστασίας στον Σύλλογο του Σολωμού
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την χορήγηση οχήματος για την κάλυψη αναγκών δασοπροστασίας στον σύλλογο «Προφήτης Ηλίας» του Σολωμού, αξίας 20.000 ευρώ. «Είναι μια πάγια τακτική η χορηγία τέτοιων οχημάτων σε συλλόγους εθελοντών πυροπροστασίας ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά στην εκδήλωση των φαινομένων».
▪️Έγκριση χρηματοδότησης 2.2 εκ ευρώ για το αρδευτικό Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου
Το συμβούλιο ενέκρινε την αποδοχή της χρηματοδότησης του ποσού των 2,2 εκ ευρώ για το αρδευτικό έργο των περιοχών Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου, ένα έργο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που διεκδίκησε με πέτυχε η δημοτική αρχή θέλοντας να εξυπηρετήσει τις εν λόγω περιοχές. «Με το έργο αυτό θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε για αρδευτικές ανάγκες το νερό από τον Βιολογικό καθαρισμό, μέσω τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Η δημοπράτηση του αναμένεται εντός του χρόνου και η ολοκλήρωση του σε 24 μήνες το αργότερο. Στο δίκτυο μπορούν να ενταχθούν και ιδιωτικές γεωτρήσεις οι οποίες υπάρχουν στο δήμο μας σε πληθώρα.»
▪️Ορκωτός λογιστής στην εκκαθάριση της ΔΑΕΚ
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε με περισσή προσοχή στο ζήτημα της ΔΑΕΚ το οποίο απασχόλησε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και συγκεκριμένα η διαχειριστική χρήση του έτους 2016 για την οποίαν ο φορολογικός έλεγχος κατέδειξε ύπαρξη εικονικών τιμολογίων.
«Ανέλαβε ορκωτός λογιστής προκειμένου να καταγράψει τα δεδομένα και να διερευνήσει το τι έχει συμβεί. για το έτος 2016 και την διαχειριστική χρήση. Κατόπιν το θέμα εκ νέου θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο». Στο ερώτημα περι μη αναφοράς ονομάτων ο Δήμαρχος απάντησε πως εκ της νομοθεσίας δεν του επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του συνόλου της φορολογικής έκθεσης, την οποίαν όμως μπορούν στο σύνολό της να λάβουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, δηλαδή τα μέλη τότε του συμβουλίου της ΔΑΕΤ τα οποία και ονομάτισε, μάλιστα κάποια από αυτά είναι σήμερα ενεργά ως δημοτικοί σύμβουλοι. Αποκάλυψε δε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου Κορινθίων είχε καλέσει τον τότε πρόεδρο της ΔΑΕΚ για εξηγήσεις επι του θέματος εκείνος ωστόσο δεν είχε ανταποκριθεί. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος δήλωσε ευθέως πως το ζήτημα της ΔΑΕΚ θα εκκαθαριστεί.
▪️Νέες θέσεις εργασίας στο ΚΚΠ
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση των θέσεων εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου. Η αύξηση είναι επιβεβλημένη ένεκα της λειτουργία νέων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
▪️Συνεχίζεται η απόδοση της πάγιας προκαταβολής
Η πάγια προκαταβολή αποδίδεται στους τοπικούς προέδρους με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων από το 2019 προκειμένου να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των κοινοτήτων. «Είναι μία παροχή από τη δική μας δημοτική αρχή ,έχει λειτουργήσει σωστά μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη για την επέκταση των εργασιών φυσικού αερίου ως το κέντρο της πόλης και την δυνατότητα σύνδεσης δημόσιων κτιρίων αλλά και στην απόφαση να τοποθετηθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας που είχε προκαλέσει αναστάτωση στο Περιγιάλι στον υδατόπυργο της ΔΕΥΑΚ, κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία παρόχου.