Δήμος Νεμέας: Ενισχύονται με τεχνολογικό εξοπλισμό τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

13

Με τεχνολογικό εξοπλισμό ενίσχυσε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ο δήμος Νεμέας

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε, στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Νεμέας, ο αγιασμός των σχολικών μονάδων.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος , Φρούσιος Κωνσταντίνος και η δημοτική αρχή μερίμνησαν ώστε τα σχολεία να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό ,που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να ανταποκρίνονται πιο ουσιαστικά στο διδακτικό τους έργο και τους μαθητές να χαίρονται τη διαδικασία της μάθησης.

Η δράση αυτή έλαβε χώρα με την παραλαβή μέρους του υποέργου 1 με τίτλο :«NemeaGov. Ψηφιακή Πλατφόρμα Ολοκληρωμένων & Απομακρυσμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών προς τους Πολίτες και τις Επιχειρήσεις» κατόπιν ένταξης του έργου με τίτλο «NemeaGov. Ανάπτυξη Ψηφιακής Πλατφόρμας Ολοκληρωμένων & Απομακρυσμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις Επιχειρήσεις και Ανάπτυξη Ψηφιακών εφαρμογών για την Προστασία του Δήμου Νεμέας από Φυσικές Καταστροφές» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 500.960,00 €

Συγκεκριμένα στα σχολεία παραχωρήθηκαν :
-Φορητοί υπολογιστές (laptop) 20 τεμ.
-Βιντεοπροβολέας (projector) 20 τεμ.
-Διαδραστικοί βιντεοπροβολείς (projector) 5 τεμ.
-Διαδραστικοί πίνακες 20 τεμ.
-Φωτοτυπικό μηχάνημα 3 τεμ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΡΟΓΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ