Δεκαήμερος καύσωνας προ των πυλών – Μέχρι και 44 βαθμούς η θερμοκρασία (βίντεο)

1329
Μπαίνουμε σε καύσωνα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου. Μάλιστα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν για αρκετές μέρες.

Ειδικότερα, από το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε λιακάδα παντού, αλλά και σύννεφα στο Θρακικό πέλαγος που δεν αποκλείονται κάποια παροδική βροχή.

Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε σύννεφα στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές και μπόρες από την Καβάλα μέχρι τα ανατολικά της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στα κεντρικά στους 35 βαθμούς, στα βόρεια από 28 έως 33 βαθμούς, στα νότια στους 32 βαθμούς, στα δυτικά στους 35 βαθμούς και στα ανατολικά έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί με πολύ καλή διαύγεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης θα έχουμε ήλιο από το πρωί και από το μεσημέρι θα έχουμε τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς.

Η Κυριακή θα είναι επίσης ηλιόλουστη από το πρωί και κάποιες λίγες τοπικές συννεφιές στα ορεινά.

Τη Δευτέρα, λιακάδα παντού, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενταθούν φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ από τις Κυκλάδες έως την Κρήτη.

Την Τρίτη,
 ήλιος παντού χωρίς σύννεφα και οι βοριάδες σιγά – σιγά υποχωρούν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει φτάνοντας τους 37 βαθμούς στα κεντρικά.

Την Τετάρτη καλοκαίρι παντού με τους ανέμους να πέφτουν. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο φτάνοντας τους 38 και τους 39 βαθμούς στα κεντρικά της χώρας.

Από εκεί και πέρα η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο και δεν αποκλείεται στα πεδινά να έχουμε 43 και τοπικά 44 βαθμούς.