ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ – ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

559
ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΆΣ
ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ
————————————————————————
Με παρέμβαση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κορινθίας (ΣΑΚ) αρ. Πρώτ. 13976 /16. 5. 2022 αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι μελέτες που αφορούν την πολεοδόμηση του έκτου συντάγματος πεζικού στην Κόρινθο,είναι εκτός νομικού πλαισίου και κατά συνέπεια το σχέδιο θα καταπέσει .
Σύμφωνα με το ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (Γ.Π.Σ.) , ΦΕΚ 568Δ/02 . 09 . 2021,η περιοχή του στρατοπέδου έχει χαρακτηριστεί ως ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ με χρήσεις διοίκησης,εκπαίδευσης,πολιτισμού,αθλητισμού. Δυστυχώς ο μελετητής έσπευσε να <<ενσωματώσει>> την μελέτη πολεοδόμησης με χρήση κατοικίας στο Γ.ΠΣ. ,η δε μελέτη εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με το πρακτικό 2/8-2-2022. Αυτό συνιστά από μόνο του ακυρότητα της έγκρισης πολεοδομικής μελέτης με δεδομένο ότι η χρήση με τον χαρακτηρισμό ως πάρκο πόλης δεν έχει αλλάξει !!!
Τα ερωτήματα πολλά κ.Δήμαρχε .
1)Γιατί δεν εκλήθησαν να γνωμοδοτήσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι του Σ.Α.Κ. σχετικά με το σχέδιο του στρατοπέδου ;
2)Ο κ. Φωτόπουλος ο μελετητής εμπιστοσύνης σας και γνώστης των πολεοδομικών μελετών πως υπέπεσε σε αυτό το σφάλμα ;
3)Η περιφέρεια και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν το κατάλαβαν ;
4)Σας είχε ενημερώσει η όχι ο μελετητής για την διαδικασία ;
Προφανώς το γνωρίζατε γιατί επί των ημερών σας έγινε η διόρθωση του Γ.Π.Σ. αλλά η στάση σας στο δημοτικό συμβούλιο ήταν : << ή το ψηφίζετε τώρα ή η πολεοδόμηση θα γίνει μετά από 10 χρόνια ! >>
5)Θα μας απαντήσει ο μελετητής γιατί δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία ;
Πιστεύατε και πιστεύετε ότι με την διαδικασία Fast Track θα τελειώσετε με το στρατόπεδο ;
Δυστυχώς για σας αλλά πρωτίστως για την πόλη μας το σχέδιο πολεοδόμησης του στρατοπέδου θα καθυστερήσει και αυτό έχει ονοματεπώνυμο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ !
Αφού μας απαντήσετε στα ερωτήματα (που δεν πρόκειται βέβαια ) , αναζητήστε και αναρωτηθείτε για τους <<εχθρούς της πόλης >> και της προόδου της !