Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αυγή: «Ντρέπεται και η ντροπή» – Το σχόλιο για τη δημοσκόπηση της Marc

578

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών

Σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc, η πρώτη μετά την τραγωδία των Τεμπών, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%.

Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και το Κόμμα Κασιδιάρη με 3%.

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10%.

 

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών-1

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών-2

Στο ερώτημα: «Ποιον από τους πολιτικούς αρχηγούς εμπιστεύεστε περισσότερο» οι απαντήσεις είναι οι εξής:

  • Μητσοτάκης 34,5%
  • Τσίπρας 22,1%
  • Ανδρουλάκης 6,6%
  • Βελόπουλος 5,5%
  • Κουτσούμπας 5,1%
  • Βαρουφάκης 4,2%

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, οι πολίτες απαντούν πως «θετική ή μάλλον θετική» είναι σε ποσοστό 42%, ενώ το 56,7% απάντησε ότι είναι αρνητική ή μάλλον αρνητική.

Για το τι κυβέρνηση θα ήθελαν μετά τις εκλογές, το 28,1% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ, το 14,3% αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ, το 15,8% συνεργασίας με κεντρικό κορμό της ΝΔ, το 23,2% κυβέρνηση συνεργασίας με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Πού αποδίδεται η τραγωδία στα Τέμπη

Στην ερώτηση για το πού οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη, το 12,1% την αποδίδει μόνο «σε ανθρώπινο λάθος ή κακιά στιγμή», ενώ το 87% κάνει λόγο για «άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».

Στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών αυτή την περίοδο, το δυστύχημα στα Τέμπη είναι πρώτο με 86% και ακολουθούν η ακρίβεια/ανατιμήσεις με 69%, οι υποθέσεις διαφθοράς με 23,1%, η εγκληματικότητα με 22,1% και τα εθνικά θέματα με 16,4%.

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών-3

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών-4

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών-5

Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές, το 46,4% εκτιμά αργότερα τον Μάιο, ενώ το 45,2% στις 9 Απριλίου.

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών-6

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 7 Μαρτίου σε δείγμα 1.241 ατόμων, από την εταιρεία Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

kathimerini.gr

Αυγή – Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος / «Ντρέπεται και η ντροπή» – Το σχόλιο για τη δημοσκόπηση της Marc

Την επιλογή της γνωστής για τα εικονικά τιμολόγια «χωματουργικών εργασιών», δημοσκοπική εταιρεία Marc να δημοσιεύσει τη «μεγάλη μηναία δημοσκόπηση» της, την ώρα που γίνονται οι κηδείες για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, στηλιτεύει ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Marc / Οι νέες αποκαλύψεις για τα εικονικά τιμολόγια που «καίνε» Μαξίμου και Γεράκη

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter επισημαίνει ότι «πριν ακόμη προλάβουν οι οικογένειες να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η γνωστή δημοσκοπική εταιρεία με τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών, σπεύδει να κάνει damage control για τον ΜητσοτάκηΝτρέπεται και η ντροπή…».

Υπενθυμίζεται ότι η εκλεκτή δημοσκοπική εταιρεία του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία ερευνάται από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την παραλαβή εικονικών φορολογικών στοιχείων από την εταιρεία “ΚΥΡΑ ΑΕ” επέλεξε να δημοσιεύσει μέσω του ANT1 δημοσκόπηση στην οποία τη στιγμή η κοινωνία συνεχίζει να βρίσκεται σε πρωτοφανές σοκ από την τραγωδία στα Τέμπη.

Τέλος απλά να σημειώσουμε ότι η εν λόγω δημοσκόπηση δείχνει πτώση των ποσοστών της ΝΔ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, καθώς από 32,5% λαμβάνει 29,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να παραμένει στο 25%.

Πηγή: avgi.gr