Δημοτικό σχολείο Περαχώρας: Χρυσό Βραβείο στα Education Leaders Awards 2024

23

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, μεταξύ εκατοντάδων συμμετοχών από δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς από όλη την Ελλάδα, απέσπασε νέα σημαντική πανελλήνια διάκριση κατακτώντας το Χρυσό Βραβείο στα Education Leaders Awards 2024 στην κατηγορία 3.2.1 Επενδύσεις & Υποδομές στη Δημόσια  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  με τη συμμετοχή “Μία Σχολική Bιβλιοθήκη, άπειρες δυνατότητες!”.

εικόνα Viber 2024 07 02 12 10 20 278 1

Κατά το σχολικό έτος 2022-23, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Συλλογικού Προγραμματισμού της Σχολικής Μονάδας  που αφορούσε τον άξονα “Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας“, πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την οργάνωση την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση του χώρου της Σχολικής Βιβλιοθήκης που ήδη υπήρχε στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας.

Το επόμενο σχολικό έτος, 2023-24, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Συλλογικού Προγραμματισμού της Σχολικής Μονάδας  που αφορούσε τον άξονα “Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας“, υλοποιήθηκαν δράσεις για τη διεύρυνση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σχολικής βιβλιοθήκης.

Η Προϊσταμένη του Σχολείου κ. Βουδούρη Αγγελική ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που συνεργάστηκαν με το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, αλλά κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ολόψυχη συμμετοχή τους. Επίσης, ευχαριστεί την Κριτική Επιτροπή των Education Leaders Awards που για ακόμη μία χρονιά αναγνωρίζει τη εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλεται στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας καθώς οι δράσεις του βραβεύονται συνεχώς σε πανελλήνιο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας βραβεύεται για τέταρτη χρονιά από τον συγκεκριμένο θεσμό καθώς είχε αποσπάσει Ασημένιο Βραβείο στα Education Leaders Awards 2023 στην κατηγορία “Συμπερίληψη & Διαφορετικότητα”,  Ασημένιο Βραβείο στα Education Leaders Awards 2021 στην κατηγορία “Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία” και Χάλκινο Βραβείο στα Education Leaders Awards 2020 στην κατηγορία “Καλύτερη Σχολική Εκδήλωση“.

 

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Education Leaders Awards είναι η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, π. Επίτροπος Ε.Ε. και π. Υπουργός. Στην τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, το Χρυσό Βραβείο παρέλαβε ο εκπαιδευτικός κ. Πιθαμούδης Γεώργιος, εκπροσωπώντας το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας 

Οι δράσεις για τις οποίες βραβεύτηκε το σχολείο μας παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο:

γ

Τη Δευτέρα 01 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2024. Για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Education Leaders Awards 2024, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Συνολικά, διακρίθηκαν 75 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 63 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πηγή