ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ KΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

1105

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ KΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Πριν από λίγη ώρα δημοσιεύθηκε κοινή ανακοίνωση των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν συνολικά 9.000.000 € από το πρόγραμμα de minimis για την ενίσχυση των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών του Νομού Κορινθίας καθώς και των παραγωγών οινοποιήσιμων σταφυλιών των Νομών Αττικής και Δυτικής Αχαΐας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, στην υλοποίηση της οποίας συνέβαλε καθοριστικά ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, στο πλαίσιο συνεχών επαφών και παρεμβάσεων που πραγματοποιούσε για το θέμα το τελευταίο διάστημα.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κόλλιας ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα πετύχαμε μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τους παραγωγούς μας.

Πρώτα απ΄ όλα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν πρόκειται για μια εξέλιξη που πιστώνεται προσωπικά σε εμένα, αλλά, αντιθέτως, εκφράζει τη θέση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, ότι στέκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο και τον ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο.

Ωστόσο, ομολογώ ότι δικαιώνει τον συνεχή αγώνα μου για τους παραγωγούς μας.

Εκφράζω τη βαθιά μου ικανοποίηση, γιατί σήμερα δικαιώθηκε ένας αγώνας, που έδωσα από κοινού με τους παραγωγούς και τους φορείς της Κορινθίας.

Θα ήθελα να αναφερθώ, κυρίως, στην έκθεση τεκμηρίωσης που από κοινού΄συντάξαμε το προηγούμενο διάστημα, μέσω της οποίας αποδείξαμε, με στοιχεία, την απώλεια του εισοδήματος των παραγωγών μας, που ξεπερνάει σήμερα τα 30.000.000 €.

Με την έκθεση αυτή πείσαμε τους αρμόδιους Υπουργούς για την αναγκαιότητα να ενταχθούν οι παραγωγοί σουλτανίνας στο πρόγραμμα de minimis.

Πρωτίστως, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την προσωπική του παρέμβαση στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος  των παραγωγών της Κορινθίας, καθώς και τους Υπουργούς, κκ. Γεώργιο Γεωργαντά και Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Και τέλος, ευχαριστώ για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα  Λυκουρέντζο, πολύτιμο φίλο και υποστηρικτή μας.

Παραμένω σταθερά στο πλευρό των αγροτών της Κορινθίας. Θα επανέλθω.».

* Συνημμένη θα βρείτε φωτογραφία του κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, προκειμένου να συνοδεύσει το προς ανάρτηση Δελτίο Τύπου.​

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με υγεία, αισιοδοξία και αλληλεγγύη.

Με εκτίμηση,

 
Κωνσταντίνος Κόλλιας
Βουλευτής Νομού Κορινθίας – Ν.Δ.
 
Βουλευτικό Γραφείο Αθήνας
Βουλής 4 (Γραφείο 404) Τ.Κ. 105 62, Αθήνα
Τηλ: 210-3243486, 210-3706397
Fax: 210-3706597
 
Πολιτικό Γραφείο Κορίνθου
Κολοκοτρώνη 2 (3ος  Όροφος) Τ.Κ. 20 100, Κόρινθος
Τηλ: 27410/81333, 71889, 73772, 72796, 83152