Αποδοκιμάζουν οι δικηγόροι στην Κόρινθο το φορολογικό …

14
Αποδοκιμάζουν οι δικηγόροι στην Κόρινθο  το νέο φορολογικό νομοσχέδιο  , με  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης. 
Ειδικότερα συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι δικηγόροι της Κορίνθου έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης,με κεντρικό σύνθημα « Να αποσυρθεί τώρα το φορολογικό Νομοσχέδιο  », οι δικηγόροι συγκεντρώθηκαν στις σκάλες μπροστά από την κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου κρατώντας  πανό.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αποχή έως τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

Αποδοκιμάζουν οι δικηγόροι στην Κόρινθο  το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Σήμερα μέλη του Συλλόγου μας πραγματοποίησαν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας κατά του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται προς ψήφιση στην Βουλή.
Πρόκειται για τη νέα αντίδραση δικηγόρων της  Κορίνθου οι οποίοι καταγγέλουν πως «το νομοσχέδιο αυτό υιοθετεί οριζόντια, άδικα και αντισυνταγματικά μέτρα, τα οποία πλήττουν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, αφήνοντας σχεδόν αλώβητα τα μεγάλα».
Στο πλαίσιο αυτό «ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου  ζητά την άμεση απόσυρση των διατάξεων που προβλέπουν φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση τεκμαρτά εισοδήματα, καθώς και την απόσυρση της ανήθικης και επικίνδυνης διάταξης για χρηματική επιβράβευση καταγγέλλοντα φορολογική παράβαση.
Ζητώντας την ολική απόσυρσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος ευχαρίστησε «όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν, σε εντυπωσιακό αριθμό, στην κινητοποίηση αυτή και δείχνουν την ενότητα και την ομοψυχία του κλάδου μας. Ο ΔΣΚ, με τις κινητοποιήσεις αυτές, είναι βέβαιο ότι γράφει μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του.
Να σημειώσουμε πως την Δευτέρα  στις 4-12-2023, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου,  συναντήθηκαν στα γραφεία του με εκπροσώπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Κορινθίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτικής Συμμαχίας Κορινθίας. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα πάρα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει το  φορολογικό νομοσχέδιο και οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα πλήξει τον δικηγορικό κλάδο κυρίως, αλλά και ευρύτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες.