Δυναμική παρουσία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην Attica GREEN Expo

694

Εξαιρετικά δυναμική χαρακτηρίστηκε η παρουσία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην Attica GREEN Expo, την έκθεση που έλαβε χώρα από την Τετάρτη 24 έως και το Σάββατο 27 Μαΐου, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου.

Διαθέτοντας δικό μας περίπτερο τις τέσσερις αυτές μέρες, δώσαμε στον επισκέπτη μια μικρή αλλά σαφή πινελιά από χιόνι, παραλίες, φαράγγια και πολλές ακόμη όμορφες εικόνες που προσφέρει απλόχερα η περιοχή μας σε μικρούς και μεγάλους.

Το περίπτερό μας – Όλες μας οι δράσεις κι η ομορφιά σε μια γωνιά

Μέσα από έντυπη μακέτα και βίντεο που προβάλλονταν σε οθόνη του περιπτέρου μας, παρουσιάστηκαν αθλητικές και αγροτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη σειρά των βίντεο η ταινία τουριστικού περιεχομένου «A surprise from Greece» που κέρδισε τις εντυπώσεις στα διεθνή φεστιβάλ ταινιών της Ιαπωνίας και του Καναδά, εξασφαλίζοντάς μας μια θέση στον τελικό των διαγωνισμών.

Την ίδια στιγμή, στη διάθεση του κοινού βρίσκονταν ηλεκτρονικά περιοδικά, στα οποία ο επισκέπτης μπορούσε να γνωρίσει τις «πράσινες» δράσεις, τις μελέτες και τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται στον Δήμο μας. Για την ανάγνωση του υλικού, το περίπτερό μας διέθετε τρία (3) tablets.

A surprise from Greece - Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη
τουρισμός Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη

Στόχος μας είναι πάντοτε η εξωστρέφεια

Ξεκάθαρος στόχος του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αποτελεί η εξωστρέφεια, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις, φεστιβάλ, διαγωνισμούς αλλά και μέσα από τις συνεχείς δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης του τόπου μας.

Η Attica GREEN Expo αποτελεί μια έκθεση που ενθαρρύνει την προβολή των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων οι οποίες σχετίζονται με το πράσινο «επιχειρείν» και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι διαθέτουν οικολογική συνείδηση και συντάσσονται έμπρακτα με τα πρότυπα της νέας εποχής.

Με την παρουσία μας στην έκθεση στείλαμε ένα διττό μήνυμα. Αφενός, αγκαλιάσαμε την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το καλοκαίρι και αφετέρου ισχυροποιήσαμε ακόμη περισσότερο την εταιρική ταυτότητα του Δήμου μας, μέσα από την ανάδειξη των δράσεων και των έργων που πραγματοποιούμε, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού μας.

 Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη - βράβευση

Η βράβευση από τον Γενικό Γραμματέα και η παρουσίαση του ΙΤ Manager

Από το τετραήμερο δεν έλειψαν η επιστημονική παρουσίαση του κ. Κώστα Μάρκελλου, IT Manager του Δήμου μας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 27 Μαΐου και αφορούσε στις διαδικασίες Προστασίας Πληροφοριακών Δεδομένων και Συστημάτων. Ο κ. Κ. Μάρκελλος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, καθώς είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τις διαδικασίες ασφαλείας που ακολουθούνται στα πληροφοριακά μας συστήματα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Θοδωρής Μπακώλης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας, βράβευσε τον κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο, Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου για τις δράσεις και τις πρωτοπορίες του Δήμου στον οποίο προΐσταται για την υλοποίηση περιβαλλοντικών πολιτικών.

Κώστας Μάρκελλος -  Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη

Το περίπτερό μας τιμήθηκε ιδιαίτερα από σημαντικές παρουσίες

Το περίπτερό μας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκος Ταγαράς, π. Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Βασίλης Μαυρίδης, Δήμαρχος Ορεστιάδας, ο κ. Βλάσης Τσιώτος, Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και ο κ. Τάσος Λόντος, Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Έδωσαν επίσης το «παρών» οι κ.κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, π. Δήμαρχος και Σπύρος Καραβάς, αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου μας.

Νίκος Ταγαράς -  Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη
Βλάσης Τσιώτος  Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη

Το Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου στην έκθεση

Τέλος, μας επισκέφθηκε και το Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις δράσεις για παιδιά που πραγματοποιούνταν από τους διοργανωτές της έκθεσης «Attica GREEN Expo», να δουν το περίπτερό μας από κοντά αλλά και να συνομιλήσουν με τον κ. Γ. Φωστηρόπουλο, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους μίλησε για την ιστορία του Φαλήρου και τα αξιοθέατά του.

Καμάρι Ξυλοκάστρου -  Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη

Πηγή-korinthosTV