Δ.Πτωχός «Να ξανακάνουμε τον τόπο μας, έναν τόπο όπου κάποιος μπορεί να επενδύσει τα όνειρά του»

30

«Θα βάλουμε ξανά την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τροχιά ανάπτυξης, για περισσότερες νέες επενδύσεις, για ενίσχυση υφιστάμενων επενδύσεων, για νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου στο MEGA ο Δημήτρης Πτωχός. Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» δήλωσε αισιόδοξος για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος και δεσμεύτηκε «να ξανακάνουμε τον τόπο μας έναν τόπο όπου κάποιος μπορεί να επενδύσει τα όνειρά του».

Αρχικά, ερωτηθείς για τη μεγάλη νίκη του την πρώτη Κυριακή με ποσοστό που ξεπέρασε το 42,5% και για τη στρατηγική εν όψει του δεύτερου γύρου, ο Δημήτρης Πτωχός απάντησε ότι «συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε και την προηγούμενη περίοδο, κάτι που αγκάλιασαν όλοι οι συμπολίτες μας και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα την Κυριακή». Όπως εξήγησε, τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο ίδιος και τα στελέχη της παράταξής του «πηγαίνουμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, συναντάμε τους συμπολίτες μας, συζητάμε μαζί τους, ακούμε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, παρουσιάζουμε τις λύσεις που προτείνουμε, επισκεπτόμαστε κάθε δομή που μπορούμε».

Όσον αφορά στις προτεραιότητές του εφόσον εκλεγεί, ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε ότι «θα ξεκινήσουμε από τη γραφειοκρατία», προσθέτοντας ότι «πρέπει να φτιάξουμε πολύ γρήγορα απλοποιημένες και ψηφιοποιημένες διαδικασίες, τόσο για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, όσο και για τη δημιουργία του κατάλληλου υποβάθρου, ώστε να μπορέσουμε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε την υλοποίηση όλων των έργων».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που αφορούν στην Πολιτική Προστασία και την προσέλκυση επενδύσεων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «χρειάζονται δρόμοι, διαχείριση νερού και άλλων φυσικών πόρων και όλα όσα απαιτούνται για να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο να βάλουμε ξανά την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τροχιά ανάπτυξης, για περισσότερες νέες επενδύσεις, για ενίσχυση υφιστάμενων επενδύσεων, για για νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας»«Έτσι», συμπλήρωσε, «θα συμβάλουμε και εμείς από τη δική μας πλευρά στην ανάσχεση ενός πολύ μεγάλου προβλήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που είναι το δημογραφικό. Είμαστε μία περιφέρεια η οποία μεγαλώνει η ηλικία, μικραίνει σε πληθυσμό είναι κάτι που πρέπει να ανατρέψουμε, πρέπει να ξανακάνουμε τον τόπο μας έναν τόπο όπου κάποιος μπορεί να επενδύσει τα όνειρά του και θα το κάνουμε».

Αναφορικά με τη βελτίωση της Πελοποννήσου στον δείκτη απορροφητικότητας κονδυλίων και πόρων, σχολίασε ότι «είναι ένας δείκτης πολύ σημαντικός, αλλά από μόνος του δεν φτάνει» και δεσμεύτηκε «να φτιάξουμε έναν πολύ καλύτερο τρόπο ώστε να μετράμε». Όπως εξήγησε, «πρέπει να δούμε και την προστιθέμενη αξία που δημιουργούμε από την επένδυση αυτων των πόρων: πόσο μειώνουμε την ανεργία, πόσο αυξάνουμε τον πλούτο της Περιφέρειας, πώς δημιουργείται προστιθέμενη αξία από τους πόρους και τα έργα τα οποία δημιουργούμε, ώστε να ειμαστε σίγουροι ότι πέρα από την απορροφητικότητα κάνουμε και αυτό που πρέπει για την Περιφέρεια μας».

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της παράταξής του, ο Δημήτρης Πτωχός επανέλαβε ότι «όλα θα γίνουν βάσει ενός καλά σχεδιασμένου προγράμματος, εφαρμόσιμων και υλοποιήσιμων λύσεων, νέων προτάσεων, μιας σύγχρονης τεχνογνωσίας και σίγουρα με μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στη διοίκηση, με περισσότερη συμμετοχή των πολιτών, με περισσότερη συμμετοχή όλων των φορέων που έχουν να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με διαφάνεια και λογοδοσία παντού. Αυτά είναι που χρειάζεται πολίτες και μπορούμε με βεβαιότητα να τα κάνουμε».

Ολόκληρη η σύντηξη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?si=hAY6AzPpWo-qpZua&v=ntM1yvuUQ4k&feature=youtu.be&ab_channel=%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82%CE%A0%CF%84%CF%89%CF%87%CF%8C%CF%82