Εγκαίνια ”Γκαλερί Μπεχράκη” : Μία σημαντική  ημέρα  γράφτηκε στην πολιτιστική ιστορία της Κορίνθου

457

Εγκαίνια ”Γκαλερί Μπεχράκη”:    Μία σημαντική  ημέρα  γράφτηκε στην πολιτιστική ιστορία της πόλης της Κορίνθου .

Ένας νέος και σπουδαίος  χώρος πολιτισμού η ”Γκαλερί Μπεχράκη” λειτουργεί από χθες βράδυ στην Κόρινθο. Βρίσκεται στην οδό Κροκιδά 1,και δημιουργήθηκε από την γνωστή σε όλους τους Κορίνθιους , Εικαστικό, Συγγραφέα , και Ποιήτρια Παυλίνα Μπεχράκη.

Φιλοξενεί ήδη έκθεση Ζωγραφικής , όπου χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκαν  και επίσημα τα εγκαίνια του νέου χώρου τα οποία ήταν αφιερωμένα στην επανάσταση του γένους του 1821 και η δημιουργία της είναι εις μνήμη του συζύγου της Βλάση Μπεχράκη.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το νέο της βιβλίο με τίτλο “Για να σου Θυμίζει”,

Το βιβλίο εξιστορεί το μεγάλο  γεγονός που σφράγισε τη νεότερη ιστορία του Ελληνικού κράτους  και αποτελεί την αφετηρία της δημιουργίας του έθνους-κράτους.

Έγινε ομιλία από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κορινθίων , Δρ Πολιτικής Επιστήμης Διεθνών Σχέσεων  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  Βασίλη Μπαλάφα με  θέμα την Ελληνική Επανάσταση,  ο οποίος μεταξύ άλλων καυτηρίασε την ελληνική κυβέρνηση για την επέτειο των 200κοσίων χρόνων από την επανάσταση και την ελλιπή παρουσίαση και προβολή του θέματος που θα έπρεπε να έχει γίνει .

Στην συνέχεια παρουσίασε το βιβλίο ο Απόστολος Παπαφωτίου, Δρ. Φιλοσοφίας, συγγραφέας  ,Πολιτικός Μηχανικός , Οικονομολόγος και  Θεολόγος  , ο οποίος έκανε ιστορική αναδρομή   202 χρόνων.

Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων , Συγγραφέας Δήμητρα Τσεπεντζή .

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μπουφές με εδέσματα δια χειρός Παυλίνας Μπεχράκη.

Η ιστοσελίδα μας της εύχεται καλοτάξιδο το βιβλίο της και κάθε επιτυχία στο στο νέο  της πολυχώρο , που είμαστε βέβαιοι πως θα καλύψει με επιτυχία κάθε πολιτιστικό δρώμενο στην πόλη της Κορίνθου και όχι μόνο!  .