Εγκληματίες: Ισραηλινά πυρά έπληξαν μέσα σε μια μέρα Γάζα, Βηρυτό και Συρία!

7

Συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημά του το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ σε λαούς της Μέσης Ανατολής με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ…

Συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημά του το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ σε λαούς της Μέσης Ανατολής με την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Για ακόμα μια φορά ισραηλινά πυρά έπληξαν μέσα σε μια μέρα Γάζα, Βηρυτό και Συρία!

Στην Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Μετά τους βραδινούς βομβαρδισμούς σε τζαμί και σχολείο το βράδυ του Σαββάτου, στο στόχαστρο του κράτους δολοφόνου βρέθηκε για ακόμα μια φορά ο καταυλισμός προσφύγων της Jabalia, όπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 9 εκ των οποίων ήταν παιδιά!

Την ίδια στιγμή οι Παλαιστίνιοι είναι αντιμέτωποι και με τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Χειρουργός που δούλεψε από τον Μάρτη μέχρι τον Αύγουστο σε δύο νοσοκομεία στη Χαν Γιουνίς διηγήθηκε στο Al Jazeera ότι λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες, οι γιατροί έφταναν στο σημείο να χρησιμοποιούν ξύδι (!) για να βάλουν στις πληγές.

Πηγή: Associated Press

Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, τις προηγούμενες ώρες καπνός υψωνόταν στον ουρανό της Βηρυτού εξαιτίας βομβαρδισμών στο Ισραήλ.

Αεροπορικές επιθέσεις σημειώθηκαν πολύ κοντά και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Rafic Hariri, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν και σημεία της Κοιλάδας Μπεκάα, όπως η αρχαία πόλη της Baalbek, η Duris και η Zahle.

Παράλληλα, το Al Jazeera μεταδίδει ότι περισσότερα από 900 σχολεία λειτουργούν ως καταφύγια για τον λιβανέζικο λαό που έχει ξεσπιτωθεί και βρίσκεται στον δρόμο, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι τα τέλη Οκτώβρη, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Παιδείας της χώρας Abbas Halabi. Ο Halabi δήλωσε ότι είναι αδύνατο να ανοίξουν τα δημόσια σχολεία, καθώς πολλά από αυτά αξιοποιούνται ως καταφύγια ή βρίσκονται σε περιοχές που υπόκεινται σε επιθέσεις.

Επιπλέον, το Al Arabiya ανέφερε βομβαρδισμούς και στην πόλη Χομς της Συρίας, με το κράτος-δολοφόνο να στοχεύει με τρεις πυραύλους «τρία φορτηγά γεμάτα φαγητό και ιατρικές προμήθειες μέσα σε ένα ιρανικό εργοστάσιο αυτοκινήτων» και να τραυματίζει και τρεις εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την ίδια στιγμή, εν μέσω και διαρροών για επικείμενη επίθεση του Ισραήλ,  το Ιράν ακύρωσε τις αεροπορικές πτήσεις του από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί (τοπική ώρα) έως και τη Δευτέρα, με εκπρόσωπο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν να λέει ότι η κίνηση οφείλεται σε «επιχειρησιακούς περιορισμούς». Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί θα είναι κλειστά και οι σήραγγες Tohid και Resalat, δύο μεγάλες αρτηρίες της Τεχεράνης. Από 902.gr