Εθνική Τράπεζα: Στα 484 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη το 2019…στην υγειά μας ρε παιδιά

60

Σημαντική αύξηση στην κερδοφορία της ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, καθώς τα κέρδη μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες για τον όμιλο διαμορφώθηκαν στα 484 εκατ. το 2019, από 65 εκατ. το 2018.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα βασικά οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα:

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση, ανερχόμενα σε €1,186 εκατ. το 2019, αντανακλώντας τη σημαντική αύξηση των επιτοκιακών εσόδων από χρεόγραφα που απορρόφησε το κόστος των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης Tier II το Β’ εξάμηνο 2019, καθώς και τη μικρή μείωση των επιτοκιακών εσόδων από δάνεια ύψους 2,8% σε ετήσια βάση. Ο ρυθμός της δανειακής απομόχλευσης συνέχισε να βαίνει μειούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι εκταμιεύσεις δανείων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε €3,3 δισ. το 2019, επιβεβαιώνοντας τον ετήσιο προϋπολογισμό, ως αποτέλεσμα των υγιών εκταμιεύσεων δανείων προς επιχειρήσεις

Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση το 2019, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή ανάκαμψη των εσόδων από προμήθειες Λιανικής Τραπεζικής (+13% σε ετήσια βάση). Το Δ’ τρίμηνο 2019, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 11% σε τριμηνιαία βάση, αντανακλώντας την ενίσχυση των προμηθειών από δάνεια Εταιρικής Τραπεζικής, λόγω των αυξημένων εκταμιεύσεων επιχειρηματικών δανείων στο τρίμηνο (€1δισ.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ