ΕΙΚΟΝΕΣ “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ” ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

31

Στις 9/10/2024 αντιπροσωπεία της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, αποτελούμενη από τους Δ. Πρωτοπαπά, Π. Σπύρου και Χρ. Γρίσπο, επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση κατοίκων, το Στεφάνι Κορινθίας, όπου διαπιστώσαμε με τα μάτια μας την τεράστια φυσική καταστροφή που συντελείται την ώρα που μιλάμε. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Στεφάνι είναι από τις πρώτες περιοχές πανελλαδικά που αδειοδοτήθηκε πάρκο ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά) και λειτούργησε ήδη από το 2010. Ωστόσο, οι άδειες των επενδυτών δεν ανακλήθηκαν κ.Δήμαρχε, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν σταμάτησε η αρχική αδειοδότηση.

Αυτή τη στιγμή τεράστιου μεγέθους έκταση (περίπου 140 στρέμματα περιφραγμένα και στη φάση θεμελίωσης) στο οροπέδιο Στεφανίου έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο για την τοποθέτηση νέου φωτοβολταϊκού πάρκου. Το μέγεθος του φ/β πάρκου είναι εξωπραγματικό και φαίνεται στο βίντεο που δίνουμε στην δημοσιότητα. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται ένα όμορφο ορεινό χωριό σε βιομηχανική περιοχή.

Εμείς, ως ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, προεκλογικά είχαμε διαπιστώσει τον υπερκορεσμό της περιοχής και είχαμε συνταχθεί με το αίτημα «ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΕ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ!».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 15ης/5/2024 η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Στεφανίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, παρευρέθηκαν και κατέθεσαν το αίτημά τους να ασκηθεί πίεση στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να μην τοποθετηθούν άλλες ΑΠΕ και ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον αγώνα τους.

Μετά από μήνες απραξίας ο κ.Δήμαρχος προ 20 ημερών περίπου συναντήθηκε με τους αρμόδιους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου περιχαρής ανακοίνωσε ότι ήταν κάτι και αυτό, δηλαδή η διαβεβαίωση που έλαβε ότι δεν θα αδειοδοτηθούν άλλες ΑΠΕ μέχρι το 2030…

Τετάρτη βράδυ (9-10-2024) φορτηγά ανέβηκαν στο Στεφάνι μεταφέροντας εξοπλισμό για την τοποθέτηση νέων ΑΠΕ…

Αλήθεια πείτε μας κ.Δήμαρχε τι θα πράξετε τώρα ενώ κατασκευάζεται το φωτοβολταϊκό πάρκο ;

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ