Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές: Νέα ονόματα γνωστών καλλιτεχνών στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Εκλογές: Νέα ονόματα γνωστών καλλιτεχνών στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

1002

Συνεχίζεται το άνοιγμα του ΚΚΕ προς τους ανθρώπους του πολιτισμού καθώς μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων της Σεμίνας Διγενή , του Θέμη Πάνου, του Παύλου Ορκόπουλου , του Διονύση Τσακνή, ο Περισσός προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η Σεμίνα Διγενή θα είναι υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Η Σεμίνα Διγενή είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στην Ιταλία. Έχει μακρά δημοσιογραφική πορεία σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έχει βραβευτεί με 19 βραβεία για το έργο της στην ελληνική τηλεόραση και τη δημοσιογραφία. Αρθρογραφεί στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη και δημιουργεί podcasts στα sites Real.gr, Enikos.gr και στο ραδιόφωνο του Real fm. Έχει εκδώσει συνολικά πέντε βιβλία.

Παύλος  Ορκόπουλος

Γεννήθηκε στην Κόρινθο, απ’ όπου έχει και καταγωγή. Είναι νυμφευμένος με την, επίσης ηθοποιό, Νίκη Χατζίδου, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά καθώς και εγγόνια.

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014.] Επίσης, ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου  του 2015, καθώς και στην περιφέρεια  Νότιου Τομέα Αθηνών στις εκλογές του 2019.

Ο Κορίνθιος δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος, θα είναι εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

 

 

Ο Θέμης Πάνου, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας. Ο Θέμης Πάνου είναι ηθοποιός με πολλά χρόνια σημαντικής παρουσίας στο θέατρο και τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ μεταξύ άλλων έχει βραβευτεί για την ερμηνεία του στο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας το 2013. Παράλληλα έχει και συγγραφικό έργο.

Ο Διονύσης Τσακνής, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο Διονύσης Τσακνής είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Μουσική. Έχει εκδώσει 30 δίσκους και 2 CD single, ενώ έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει επίσης βραβευτεί για τη μουσική στο θέατρο και το τραγούδι.

Nέες Υποψηφιότητες