Εντελώς λογικό: Η σειράρα “Κωνσταντίνου και Ελένης” μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guiness

2976

Τώρα τι να γράψουμε τα αυταπόδεικτα; Ότι μεγαλώσαμε με το «Κωνσταντίνου και Ελένης»; Ότι ακόμα χρησιμοποιούμε ατάκες της σειράς; Ότι ξέρουμε σκηνές απ’έξω; Ότι ακόμα και σήμερα, όταν πετυχαίνουμε επεισόδια σε επανάληψη το μεσημέρι καθόμαστε και τα βλέπουμε με αγάπη; Τα ξέρετε αυτά. Και μάλλον ταυτίστηκες. Ωραία, σου έχουμε νέο. Εσύ και εμείς και όλοι όσοι δεν αλλάζουμε κανάλι όταν τρακάρουμε επανάληψη «Κωνσταντίνου και Ελένης» βάλαμε το λιθαράκι μας στο να μπει αυτή η ελληνική σειράρα στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

Σε άλλα νέα, ήρθε η ώρα το «Κωνσταντίνου και Ελένης» να αναγνωριστεί και εκτός συνόρων. Όχι ακριβώς όπως του αρμόζει, βέβαια, αλλά ΟΚ. Για να μην πολυλογούμε, ο Χάρης Ρώμας, σε συνέντευξή του, έκανε γνωστό πως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast@Star», ο ηθοποιός και σεναριογράφος της σειράς ανέφερε πως «κάποιοι εξ ημών μείναμε διαχρονικοί με το ‘Κωνσταντίνου και Ελένης’, ιδιαίτερα εγώ με την Άννα Χατζησοφιά μπήκαμε στο βιβλίο Guiness για τη non stop επαναληπτικότητα του σίριαλ και αυτό είναι ένα μεγάλο παράσημο. Τότε ήταν φόβος, ότι δηλαδή θα καταναλωθούμε σε αυτό και όπως μου έλεγε η Ελένη Ράντου, ‘εγώ θα είμαι η γκαρσόνα και εσύ η Κατακουζήνα’».

Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως οι επαναπροβολές της σειράς ξεκίνησαν ήδη από το καλοκαίρι του 1999, μεταξύ δηλαδή των δυο σεζόν της. Έπειτα, μετά τη λήξη της σειράς συνεχίστηκαν επί όλα τα έτη από το 2000 έως και σήμερα, σχεδόν ανελλιπώς, με λίγες μόνο διακοπές προβολής.

Κάπως έτσι, το λες και δικαιολογημένο το γεγονός ότι κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις περισσότερες φορές από κάθε άλλη σειρά. Συνεχίζοντας μάλιστα να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.