Επέμβαση της αστυνομίας πρωί της Κυριακής ,στην παλαιοχριστιανική …

80

Επέμβαση της αστυνομίας  πρωί της Κυριακής στην παλαιοχριστιανική κοινότητα της Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής 18/2 επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία, στην περιοχή όπου διαμένει η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική κοινότητα.

Στο σημείο βρίσκεται δικαστικός λειτουργός, κοινωνικοί λειτουργοί με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για να δουν τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας με τα τέσσερα παιδιά.

Ειδικότερα η αστυνομία καλείται να ερευνήσει – με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών- πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.
Το ζευγάρι που τις τελευταίες μέρες έχει εμφανιστεί και έχει κάνει δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης δηλώνει ότι έχει 3 ανήλικα παιδιά και μια ενήλικη κόρη η οποία έχει αποκτήσει ένα δικό της μωρό.
Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από επεισόδιο που έγινε  ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς. το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε  επιχείριση της Αστυνομίας , είχαν βρεθεί  αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια , τόξα , βέλη , μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς και 2 παιδιά τους.
Οι γονείς έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

«Παλαιοχριστιανοί» Κορινθίας: Γιατί ελέγχεται η κοινότητα – Τα παιδιά, τα όπλα και τα λαγούμια

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τον τρόπο ζωής των «παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας

Επέμβαση της αστυνομίας πρωί της Κυριακής στην παλαιοχριστιανική κοινότητα της Κορινθίας
Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα των «παλαιοχριστιανών» της Κορινθίας με τις αποκαλύψεις για τη ζωή τους και κυρίως σχετικά με τα παιδιά τους να μπαίνουν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Χθες είχαμε την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τα ανήλικα τέκνα και αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του. Όμως αφότου το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο , τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Οι έλεγχοι έχουν να κάνουν με τις υγειονομικές συνθήκες, καθώς τα υπόλοιπα είναι πλημμελήματα.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ωστόσο, νέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου ζητώντας να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Τα όπλα που βρέθηκαν

Υπενθυμίζεται πως στο ένα σπίτι βρέθηκε ένα όπλο με πολεμικό διαμέτρημα, ένα αεροβόλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια από πολεμικό τυφέκιο, επτά αυτοσχέδια τόξα, τέσσερα μαχαίρια, είκοσι βέλη και αυτοσχέδιο τυφέκιο.

Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν σε δύσβατο μονοπάτι εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδια πυροβόλα, ένα πολεμικό τυφέκιο, μια βαλλίστρα, ένα τσεκούρι, δύο γεμιστήρες και δεκαεννιά φυσίγγια.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Ξυλοκάστρου έφτασαν έξω από το σπίτι της πενταμελούς οικογένειας στο Ξυλόκαστρο, καθώς δέχθηκαν κλήση από κυνηγούς, οι οποίοι είχαν δεχθεί μολότοφ από την οικογένεια.

Οι δηλώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Μιλώντας χθες σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είπε μεταξύ άλλων μετά την αποκάλυψη του θέματος της κοινότητας στην Κορινθία.: «Εγώ στην Αθήνα δούλευα στον δήμο Ηλιούπολης. Με έξι παιδιά ήμασταν 8 άτομα. Με 1.000 ευρώ και επιδότηση ενοικίου 200 ευρώ. Μου είπαν ότι έχουμε υπογεννητικότητα και εγώ ο ηλίθιος τους πίστεψα».

Ο ίδιος σύμφωνα με το MEGA έχει ένα ανήλικο παιδί κι η μία κόρη του 22 ετών έχει άλλα τρία ανήλικα παιδιά. Από τον εισαγγελέα υποδείχθηκε συγκεκριμένο σπίτι στην περιοχή της Κορίνθου για να μεταφερθούν τα παιδιά.

«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτε άλλο να ασχοληθεί παρά με έναν βοσκό που δεν πάει τα παιδιά του σχολείο;», ανέφερε και έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό. «Είμαστε παλαιοημερολογίτες με μια πολιτιστική εκδοχή. Παγκοσμίως δεν είναι παράξενο. Στην Αμερική είναι περίπου 40.000», επισήμανε.

Επίσης ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είπε πως «όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζουν». «Μου λένε γιατί δεν πήγαινα τα παιδιά μου σχολείο. Υποθετικά είναι δωρεάν το σχολείο. Απ΄τον Σεπτέμβριο ξεκινούσαν τα τετράδια, τα βιβλία, τα στυλό, οι κασετίνες, δεν είναι δωρεάν η Παιδεία το ξέρει και η κουτσή-Μαρία», απάντησε σε άλλο σημείο.

«Γιατί να καταλήγω ζητιάνος στα κοινωνικά παντοπωλεία; Κάνω κάτι άλλο, βγάζω το λάδι μου, τα όσπριά μου» σχολίασε. Είπε επιπλέον πως υπήρξε και εθνοφύλακας και Ακρίτας στην Ικαρία.

«4 χρόνια είμαι εδώ αλλά και πριν ζούσα έτσι γιατί δεν έβγαινε», επανέλαβε ενώ όταν ρωτήθηκε για το παράνομο του να μην στέλνει τα παιδιά του σχολείο απάντησε: «Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Διαβάστε επίσης

Πληροφορίες: kontranews.gr ertnews.gr