Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα …

1

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Έκαψαν κάδους και έσπασαν βιτρίνες  για την επέτειο της δολοφονίας του…

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην οδό Μπενάκη και έσπασαν βιτρίνες σε δύο μαγαζιά στα Εξάρχεια, ενώ, νωρίτερα φωτιά έβαλαν και σε κάδους στο ύψος της Ιπποκράτους.

Σημειώνεται ότι, λίγο μετά τις 20.00,

ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα έκτροπα η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στην Αθήνα από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 47 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Συγκεκριμένα, οι προσαγωγές σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν στην πλατεία Αττικής αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, προκλήθηκαν ζημιές στον σταθμό στην Ομόνοια από ομάδα αναρχικών.

 

Επεισόδια και μολότοφ μετά το τέλος της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή την ώρα και στη Θεσσαλονίκη και ενώ λίγο πριν είχε ολοκληρωθεί η πορεία για την συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρού Γρηγορόπουλου. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αναρχικών που αποκόπηκε από την πορεία επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στους διαδηλωτές.

Η ομάδα των αναρχικών έβαλε φωτιές και σε κάδους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αφότου απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στα στενά της Αγίου Δημητρίου, όπου κινήθηκαν, αλλά και στους γύρω δρόμους. Μέχρι αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές.

Έκτροπα δεν σημειώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, ωστόσο κατά τη διαλυσή του, το μπλοκ των αναρχικών επέλεξε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι άγνωστοι έσπασαν εκδοτήρια και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ ξήλωσαν και τήματα της οροφής.

Ήταν λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 όταν ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος είχε βρεθεί με την παρέα του στα Εξάρχεια για να γιορτάσει με φίλους του, ανήμερα του Αγίου Νικολάου.

Τα παιδιά κάθονταν στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα. Κορκονέας και Σαραλιώτης επέβαιναν σε περιπολικό το οποίο έλαβε σήμα για να μεταβεί για τροχαία παράβαση στην Αλεξάνδρας, χωρίς όμως να πάνε ποτέ εκεί. Αντιθέτως, βρέθηκαν στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένος κόσμος στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί διαπληκτίστηκαν με τους νεαρούς και αποχώρησαν με το όχημά τους. Έλαβαν εντολή να αποσυρθούν, ωστόσο επανήλθαν με τα πόδια προς τη Τζαβέλα. Ο Σαραλιώτης έριξε προς τους νεαρούς μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και ο Κορκονέας πυροβόλησε προς το πλήθος τρεις φορές. Η μία σφαίρα βρήκε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τον άφησε νεκρό στα χέρια

των φίλων του.

exarxeia-ape3_1_1b941.jpgexarxeia-ape_1_bf2eb.jpgexarxeia-ape_2_a40ad.jpg

Exarheia exoteriki 1 1907a

Exarheia6_10adc.jpgExarheia7_f3158.jpgExarheia8_39947.jpgExarheia_ac65e.jpgExarheia2_cf97d.jpgExarheia3_0b154.jpgExarheia4_a3975.jpgExarheia5_7a2ee.jpg

φωτο-Πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου EUROKINISSI