Επίσημα με Πιτίνο η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Προολυμπιακό – «I am the coach» είπε ο Αμερικανός-φωτό-βίντεο

96

Ο αμερικανός τεχνικός συναντήθηκε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στα γραφεία της ΕΟΚ

Eποχή «Ρικ Πιτίνο» κι επίσημα στην Εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο νέος προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στο Προολυμπιακό τουρνουά θα είναι ο Ρικ Πιτίνο, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στα γραφεία της ΕΟΚ. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος με tweet.

«I am the coach», είπε ο αμερικανός προπονητής εξερχόμενος από τα γραφεία της ΕΟΚ. «Αγαπώ την Ελλάδα, θέλω να προσφέρω χωρίς… σεντ στην Εθνική», είπε πει και κατά την άφιξή του στην Αθήνα την Πέμπτη (07/11) και αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, βγαίνοντας με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, από τα γραφεία της ΕΟΚ, επιβεβαίωσε πως θα αναλάβει την ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ιουνίου με φόντο την πρόκριση στο Τόκιο.

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα να παίρνω αυτή τη θέση. Ανυπομονώ να αρχίσω τη δουλειά. Είμαι ο προπονητής για το Προολυμπιακό τουρνουά», ανέφερε ο τεχνικός – θρύλος.

Ο Πιτίνο, στις δηλώσεις του, έσπευσε να ξεκαθαρίσει: «Έχουμε Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αποδεχθώ αυτή την θέση. Θα μελετήσουμε. Είμαι προπονητής της Εθνικής, αλλά όχι από το Φεβρουάριο, αλλά από το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Αποκάλυψε ακόμα ότι τον Μάρτιο θα έχει δείπνο με τους αδερφούς Αντετοκούνμπο, ενώ έκανε γνωστό ότι κανονικά στην ομάδα θα είναι ο Νικ Καλάθης.

Πρόκειται ασφαλώς για μία σπουδαία είδηση για τον ελληνική αθλητισμό, καθώς ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας άνθρωπος που έχει γράψει τεράστια ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών.

Το είχε ανακοινώσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε ανακοινώνει μέσα από τον ΘΕΜΑ 104,6 ότι ο αμερικανός προπονητής θα αναλάβει την εθνική Ελλάδας από τον Μάιο.

«Έρχεται σε λίγο, θα είναι μαζί μας. Κινηθήκαμε αθόρυβα και διασφαλίσαμε έναν τέτοιου επιπέδου προπονητή» είπε. Στην ερώτηση πότε θα αναλάβει ο Ρικ Πιτίνο ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε ότι «από τον Μάιο γιατί έχει υποχρεώσεις στην Αμερική και πρέπει να επιστρέψει εκεί». Εξήγησε, δε, ότι ο Πιτίνο έρχεται στην Ελλάδα για την εθνική ομάδα και όχι για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ γιατί «δεν έχει χρόνο για τον Παναθηναϊκό».

Ήρθε για να αναλάβει…

Από την αρχή οι δυο πλευρές είναι θετικά διακείμενες για να συνεργαστούν ενόψει της μεγάλης πρόκλησης για πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κατά την άφιξή του στην Αθήνα ο Ρικ Πιτίνο έκανε δηλώσεις και φάνηκε το καλό κλίμα συνεργασίας. Ο αμερικανός τεχνικός μίλησε για την Εθνική ομάδα.

«Θα μιλήσω με την ΕΟΚ για την πιθανότητα να αναλάβω την Εθνική. Θα είναι μεγάλη πρόκληση αν συμβεί αυτό. Είμαι έτοιμος. Πρέπει να μιλήσω με τον επικεφαλής της ομοσπονδίας. Είναι πρόκληση γιατί δεν έχουν προκριθεί… Είναι μεγάλη τιμή γιατί αγαπώ την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Θα είναι μεγάλη πρόκληση, γιατί όλοι οι διεθνείς είναι επαγγελματίες κι έχουν επίπονες σεζόν. Πρέπει να τους δώσουμε το κίνητρο», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα.

Για τις προϋποθέσεις ώστε να αναλάβει: «Απλώς θέλω να δω τις λεπτομέρειες. Πού θα προπονηθούμε, πώς θα προπονηθούμε, πότε θα προπονηθούμε και ποιους παίκτες θα έχουμε. Για παράδειγμα υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε τον Κώστα Κουφό που δεν αγωνίστηκε τελευταία με την Εθνική; Τον είχα στο κολέγιο. Αν έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα, τότε όλα είναι δυνατά».

Για το αν θα είναι ο Γιάννης στο Προολυμπιακό ή όχι: «Ας ελπίσουμε να είναι. Μίλησα με τον Θανάση και θα τους βγάλω σε δείπνο τον Μάρτιο όταν θα παίξουν με τους Μαϊάμι Χιτ. Δε θέλω να τους ενοχλήσω τώρα, γιατί είναι αφοσιωμένοι να οδηγήσουν τους Μπακς στο πρωτάθλημα».

Για το αν είναι ήδη ομοσπονδιακός προπονητής: «Πρώτα πρέπει να μιλήσω με την ΕΟΚ ώστε να τα βρούμε όλα».

Για το αν είδε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Μέσω του ατζέντη μου είδαμε τα παιχνίδια. Η Ελλάδα έχασε για έναν πόντο από τη Βραζιλία και γι’ αυτό έμεινε εκτός. Ημουν με την Ελλάδα. Μου είπε ότι θα ήταν σπουδαίο να αναλάβω την Εθνική. Του είπα ότι έχει σπουδαίο προπονητή, το ένα οδήγησε στο άλλο και τώρα είμαι εδώ».

Για το οικονομικό σκέλος: «Τους είπα ότι δε θέλω ούτε… σεντ! Για εμένα είναι μεγάλη τιμή να κοουτσάρω την Ελλάδα και αξίζει εκατομμύρια δολάρια να το κάνω. Δε θέλω χρήματα. Κοουτσάρω για την αγάπη μου για το άθλημα, έχω τεράστια αγάπη για την Ελλάδα και δε θέλω ούτε σεντ γι’ αυτό. Ανυπομονώ για την πρόκληση. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και βλέπω κάποιους εκ των παικτών μου. Πέντε εξ αυτών μάλλον θα είναι στην Εθνική. Είμαι ενθουσιασμένος».

Όσον αφορά στο προολυμπιακό τουρνουά υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα – λόγω οικονομικής στενότητας – δεν έθεσε υποψηφιότητα για να αναλάβει κάποια από αυτά που θα διοργανωθούν και έτσι θα παίξει εκτός… έδρας για ένα εισιτήριο στο Τόκιο. Αναμένεται η κλήρωση.

Ο Ρικ Πιτίνο το βράδυ της Παρασκευής (08/11) θα είναι στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Βαλένθια για την 7η αγωνιστική της Euroleague, καθώς θα βραβευτεί από τους «πράσινους». Το τζάμπολ είναι στις 21:30.

Βίντεο: gazzetta.gr, sport24.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ