Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στην Κορινθία (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, Δημαρχείο, ΕΦΚΑ) και στο Λουτράκι (Δημαρχείο)

77
Επίσκεψη Μανώλη Μάκαρη στην Κόρινθο (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, Δημαρχείο, ΕΦΚΑ) και στο Λουτράκι (Δημαρχείο)
Την Τρίτη 19-9-23 ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” Μανώλης Μάκαρης συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους , πραγματοποίησε συνάντηση στο Νοσοκομείο Κορίνθου με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου καθώς και το Δ.Σ . της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και ενημερώθηκε από κοντά για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και δυσχεραίνουν την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Τα κυριότερα προβλήματα είναι:
-Υποστελέχωση σε ιατρικές ειδικότητες,45% ελλείψεις στην κάλυψη οργανικών θέσεων. Υποστελέχωση στη νοσηλευτική υπηρεσία. Θα πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ασκήσει πίεση στην κετνρική εξουσία για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.
– Υποστελέχωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών (μόνο ένας ειδικός γιατρός ανά βάρδια). Χρειάζεται να γίνει αυτόνομο τμήμα επιεγόντων περιστατικών με επαρκή στελέχωση.
-Εργασιακή ανασφάλεια στο επικουρικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κλπ προσωπικό).
-Μαζικές παραιτήσεις ιατρών μετά από συνεχείς μετακινήσεις και εξαντλητικές εφημερίες
-Έλλειψη φυσικοθεραπευτών και εξοπλισμού σε Νοσοκομείο και Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ)
-Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και κινητών μονάδων ΕΚΑΒ ,με δεδομένη την όλο και αυξανόμενη πληθυσμιακή κάλυψη του νομού λόγω τουριστικής κίνησης από άνοιξη έως φθινόπωρο .
-Καθήλωση ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων αναβάθμισης του Νοσοκομείου όπως η διαμόρφωση των ΤΕΠ, η αναμόρφωση των μαγειρείων .Γενικότερα καθυστερήσεις στην δημιουργία φακέλων διεκδίκησης έργων.
-Επικείμενη απόλυση από κυβερνητικής πλευράς εργαζομένων ΣΟΧ με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στους τομείς της σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης και πρόθεση για ανάληψη των κομματιών αυτών από εργολάβους.
-Τεράστιες ανάγκες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του κτιριολογικού εξοπλισμού (διάβρωση κτιρίου που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα), ανάγκη ελέγχου αντισεισμικής προστασίας
Περιφερειακά Κ.Υ
Κ.Υ Γκούρας
Υποστελεχωμένο σε ιατρικές ειδικότητες και 1 μόνο ασθενοφόρο ,κάτι που συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και ασφάλεια των χωριών της ορεινής Κορινθίας που εξυπηρετούνται από το Κ.Υ Γκούρας
Κέντρο Υγείας Κορίνθου
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Συντονιστή Κ.Υ.Κορίνθου κο. Γεωργακόπουλο
Προβλήματα Κ.Υ.
-Υποστελέχωση Κ.Υ σε ιατρικές ειδικότητες, μετακινήσεις ιατρών Κ.Υ. και για κάλυψη εφημεριών Νοσοκομείου
-Έλλειψη ακτινολόγου παρά την ύπαρξη ακτινολογικού μηχανήματος
-Μαζικές παραιτήσεις ιατρών μετά από συνεχείς μετακινήσεις
-Θεσμός Προσωπικού Γιατρού δεν έχει ακόμα προχωρήσει : Δεν έχει τελεσφορήσει στην ολότητα του καθώς απαιτείται και γραμματειακή υποστήριξη του ιατρού και σταθερή απασχόληση του στο Κ.Υ και όχι μετακίνηση για κάλυψη εφημεριών Νοσοκομείου
-Ανάγκη για στέγαση Κέντρου Υγείας και ΤΟΜΥ σε ιδιόκτητο κτίριο με αντίστοιχη εξοικονόμηση πόρων
-Παραμέληση των Κ.Υ. ως πυλώνες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που μπορούν να αποτελέσουν λύση στην τεράστια συμφόρηση ασθενών στα Νοσοκομεία.
Συνάντηση με Δήμαρχο Κορινθίων κο.Νανόπουλο Βασίλειο
Συζητήθηκαν και τέθηκαν υψηλά στην ατζέντα προς επίλυση και διεκδίκηση:
-Ανάπτυξη παραλιακού μετώπου πόλης Κορίνθου
-Σημαντικό πρόβλημα η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, θα χρειαστεί ένα αποτελεσματικό σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας.
– Φράγμα Ασωπού : τα έργα έχουν σταματήσει και θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί για να ξεδιψάσει η Κορινθία και να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας.
-Κίνητρα επανέναρξης εργοστασίου κομποστοποίησης και αποκατάσταση ανενεργών χωματερών. Προώθηση  της διαλογής στη πηγή και της ανακύκλωσης με οικονομικό όφελος για τους δημότες.
-το θέμα διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού
Συνάντηση με Δήμαρχο Λουτρακίου κο Γιώργο Γκιώνη και την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Βούλα Σούκουλη. Συζητήθηκαν τα τοπικά θέματα του Λουτρακίου ιδαίτερα τα θέματα πολιτικής προστασίας(πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών), το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη να  αναβαθμιστεί και να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στην περιοχή.