Εργατικό Κέντρο Κορίνθου- Κατάργηση άδεια για κλάρκ…! θέλουν και άλλους “νεκρούς”

593

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και το Σωματείο Χειριστών Ανυψωτικών Μηχανημάτων Ν. Κορινθίας, απαιτεί από τους Βουλευτές του Νομού μας να παρέμβουν άμεσα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που έχει εισαχθεί και συζητείτε στην αρμόδια επιτροπή έτσι ώστε να μην χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος σε όλα τα μηχανήματα έργου Κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης μέχρι 2,5 τόνους .

Μετά τα τρία θανατηφόρα δυστυχήματα που είχαμε στην περιοχή μας μόνο το τελευταίο διάστημα με τέτοιου τύπου μηχανήματα και πάρα πολλά ατυχήματα ,είναι το λιγότερο επικίνδυνο αν όχι εγκληματικό να περάσει μια τέτοια νομοθέτηση .

Δεν πρέπει να χυθεί και άλλο αίμα στο βωμό των υπερκερδών, δεν πρέπει να υποκύψουν οι βουλευτές  στις πιέσεις των εργοδοτών ( λοτζίστικ , αποθήκες , σούπερ μάρκετ ) και δεν μπορεί το αρμόδιο υπουργείο να εκτελεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις τους. Αποτελεί προσχεδιασμένη δολοφονία το να θέλουν να δώσουν την δυνατότητα σε ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται ( να μεταφέρουν και να ανυψώνουν φορτία) 2,5 τόνων χωρίς καμία άδεια, χωρίς καμία προϋπηρεσία.

Στην ειδικότητα με τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα αυτή των κλαρκ έρχονται να διαμορφώσουν ένα άναρχο πλαίσιο χωρίς αρχές και κανόνες χωρίς κανένα κανονιστικό πλαίσιο !

Ακόμα και για άδεια αυτοκινήτου και μηχανής χρειάζεται να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα μαθήματα για την απόκτηση της !

Οι αθεόφοβοι εκτελεστές των εργοδοτικών φιρμανιών ,είναι έτοιμοι να νομοθετήσουν αγνοώντας την επικινδυνότητα του επαγγέλματος αγνοώντας την εκατόμβη νεκρών συναδέλφων .

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ