Η«μάχη» για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Η νέα γενιά στο προσκήνιο, ποιοι προηγούνται, οι εκπλήξεις

686

Υπόθεση… νέας γενιάς είναι η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Η καταμέτρηση των 4.500 ψηφοδελτίων συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 6 το πρωί -οπότε και άλλαζαν οι βάρδιες στις εφορευτικές επιτροπές- είχε ενσωματωθεί μόλις το 25%. Αυτή την ώρα έχουν απομείνει 8 κάλπες, αλλά με πολλά ψηφοδέλτια. Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 5-6 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι η διαδικασία συλλογής της σταυροδοσίας συνεχίζεται. Έως τώρα έχουν ενσωματωθεί 3.139 ψηφοδέλτια στο σύνολο των 4.449 ψηφισάντων.

Επισυνάπτεται ο κατάλογος με σειρά κατάταξης, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (upd 23/5/22 – 13:20)

Εδώ το link

https://kinimaallagis.gr/gggg/uploads/2022/05/ensomatosi-23-1320.pdf

 

Σημαντικό ρόλο στην αργοπορία φαίνεται ότι έπαιξε η ανάγκη να περάσουν από την «κρησάρα» των ποσοστώσεων τα ονόματα, καθώς στην ΚΕ των 301 μελών πρέπει το 1/3 να είναι γυναίκες (100 άτομα), το 10% να είναι νέοι κάτω των 35 ετών κ.λπ.

Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι σύνεδροι μπορούσαν να βάλουν έως 45 σταυρούς. Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Από πλευράς συσχετισμών δεν υπάρχει ζήτημα, καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της με ποσοστά άνω του 65%.

Η σειρά κατάταξης
Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται αναμφισβήτητα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, (1533 ψήφους ως τώρα) τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος τις επόμενες ημέρες.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (960 ψήφους μέχρι στιγμής) που στηρίχθηκε από το παπανδρεϊκό μπλοκ, ένα κομμάτι γεννηματικών αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από ανδρουλακικούς.

Τρίτος πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο, ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης με 932 ψήφους ως τώρα, ενώ πολύ ψηλά εκλέγονται ο Παύλος Χρηστίδης (στην 9η θέση ως τώρα με 516 σταυρούς) που στηρίχθηκε από γεννηματικούς, νεολαίους και προεδρικούς.

Οι προεδρικοί
Επίσης από τους ανδρουλακικούς, ψηλά είναι ο Ηρακλής Δρούλιας (θέση 20), ο Χάρης Δούκας (θέση 26), η Μάρα Κουκουδάκη (θέση 52 ως τώρα), ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του Ν. Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (152ος), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου (252 θέση), ο Σωτήρης Ζαρπαλάς (16ος) , ο Αντώνης Σαουλίδης (θέση 40), ο Παναγιώτης Βλάχος (114), ο Βαγγέλης Τσόγκας (186ος)κ.ά.

Στις πρώτες θέσεις παπανδρεϊκοί, πρώτη γυναίκα η Χαλάτση
Από τους παπανδρεϊκούς πολύ καλά πηγαίνουν ο Μιχάλης Καρχιμάκης (στην 5η θέση), ο Φίλιππος Σαχινίδης (6ος), ο Δημήτρης Ρέππας (12ος).

Η Εφη Χαλάτση είναι μέχρι στιγμής η πρώτη γυναίκα σε σταυρούς (32η θέση). Πολύ καλά πήγαν επίσης, ο Γιώργος Πεταλωτής (33ος), Δημήτρης Οικονόμου (34ος) ο Βασίλης Νούσιος, η Πωλίνα Λάμψα (82η).

Ψηλά ο «γεννηματικός» Μανώλης Όθωνας
Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης ‘Οθωνας πήγε εξαιρετικά καλά καθώς είναι στη 14η θέση με 495 ψήφους, επίσης ο Στέφανος Παραστατίδης (59ος), ο Γιάννης Κουτσούκος (47ος) , ο Πέτρος Ευθυμίου – τον οποίο ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι θα είναι υποψήφιος – κατατάσσεται ως τώρα 90ος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας (151ος).

Πολύ υψηλά κατετάγη το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Θοδωρής Μαργαρίτης που έρχεται 24ος, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος που εκπροσωπεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται στην 208η θέση.

Στα αξιοσημείωτα ο Νίκος Παπανδρέου που δεν εκλέγεται καθώς είναι στη θέση 377 με 102 ψήφους.

Σύμφωνα με έμπειρους κομματικούς, η γραμμή της πλευράς Ανδρουλάκη «απλώθηκε» και έσπασε, με αποτέλεσμα ορισμένα προβεβλημένα στελέχη να μην είναι τόσο ψηλά στη λίστα κατάταξης, αντιθέτως η «ανμπλόκ» γραμμή των παπανδρεϊκών συνετέλεσε ώστε να φιγουράρουν ψηλά τα στελέχη που προωθούσαν.

Πηγή-iefimerida.gr”