Η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου τιμά το Φιλελληνικό Κίνημα και τον Λόρδο Βύρωνα

7

Η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ) διοργανώνει επετειακή εκδήλωσημε τίτλο: «2024: Έτος Λόρδου Βύρωνα και Φιλελληνισμού», την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, και ώρα 18:00-20:00, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας (είσοδος Ριζάρη 2-4).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΑΕΤΕ για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τους απόδημους Έλληνες, απανταχού, και με αφορμή το 2024, έτος αφιερωμένο στο κίνημα του Φιλελληνισμού και στη συμπλήρωση δύο αιώνων από τον θάνατο του Φιλέλληνα ποιητή, Λόρδου Βύρωνα.

Παράλληλα με τις ομιλίες για τους Φιλέλληνες και τον Λόρδο Βύρωνα, την προσφορά τους στον Αγώνα του 1821 και την αποδοχή και αναγνώρισή του από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, θα προβληθεί και ένα σύντομο βίντεο, προϊόν επιμέλειας και σκηνοθεσίας μελών της ΕΑΕΤΕ, που αναδεικνύει κάποια από τα σημαντικά, και σχετικά με το Φιλελληνισμό, εκθέματα των μουσείων της Αθήνας.

EAETE_POSTER

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν:

  • Για την εικαστική δημιουργία των Ευρωπαίων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Φιλλεληνικού Κινήματος, η Δρ. Αλίκη Τσοτσορού, Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας ΕΚΠΑ 
  • Για το Φιλελληνικό Κίνημα και τον Γάλλο Φιλέλληνα  Μαξίμ Ρεμπώ, η Δρ. Πάνυ Σαράφη
  • Για τον Βύρωνα ως σημαιοφόρο του Φιλελληνικού Κινήματος, ο νομικός και ιστοριοδίφης, Νίκος Κορδόσης 
  • Ενώ μία ανάλυση στο σατιρικό αφηγηματικό ποίημα Δον Ζουάν του Λόρδου Μπάιρον θα κάνει ο Ελληνιστής, Dr. Richard Witt.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η έγκριτη δημοσιογράφος Άννα Γριμάνη.

Η ΕΑΕΤΕ ευχαριστεί θερμά τον εικαστικό Μανώλη Σαββιδάκη, ο οποίος φιλοτέχνησε τον θεματικό πίνακα για την προσφορά των Φιλελλήνων στην Ελλάδα, που κοσμεί την εκδήλωσή!

Υποστηρικτής Εκδήλωσης: Παιχνίδια Δεσύλλας DESYLLAS-GAMES-LOGO