Η φαρμακοποιός Ελευθερία Παπαλέκα υποψήφια με τον Βασίλη Τρωγάδη στον Δήμο Βέλου – Βόχας

448

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Τρωγάδη, «Δημοτική Αλλαγή», θα είναι η φαρμακοποιός, Ελευθερία Παπαλέκα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

 

«Από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι την περίοδο της εφηβείας, της νιότης αλλά και όταν πια έγινα μητέρα δύο πανέμορφων πλασμάτων, θυμάμαι τον εαυτό μου να τριγυρίζει σε αυτόν τον τόπο. Κυρίως όμως, με θυμάμαι να ονειρεύομαι τρόπους για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος. Για να γίνει ένα μέρος που πέραν της φυσικής του ομορφιάς, έχει να επιδείξει καινοτόμες και ουσιαστικές λύσεις για όλα όσα απασχολούν τους δημότες και τις δημότισσες του», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Παπαλέκα, σε άρθρο που συνοδεύει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της.

 

Τονίζει πως, η επόμενη μέρα του Δήμου Βέλου-Βόχας, μπορεί και πρέπει «να χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη, πρόοδο και έργα ουσίας, βασισμένα στα πραγματικά “θέλω” των συνδημοτών και συνδημοτισσών μας», σημειώνοντας επίσης πως: «Η επόμενη μέρα για τον Δήμο μας μπορεί και πρέπει επίσης, να βρει τις γυναίκες πρωταγωνίστριες σε καίριες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, να βρει τις εργαζόμενες μητέρες να αντιμετωπίζονται με ισότητα και δικαιοσύνη στην ανάληψη σημαντικών καθηκόντων».

 

«Η αγάπη που τρέφει η κυρία Παπαλέκα για τον τόπο μας, σε συνδυασμό με την –σε βάθος- γνώση των πραγματικών αναγκών των δημοτών και των δημοτισσών αλλά και με την αμέριστη διάθεση της να προσφέρει στα κοινά όλη της τη ζωή μέσα από διαφορετικούς τρόπους, αποτελούν στοιχεία/ακρογωνιαίους λίθους για μια καλύτερη και “φωτεινότερη” επόμενη μέρα στον Δήμο μας», σχολίασε από την πλευρά του ο Βασίλης Τρωγάδης.

 

«Μέσα από τη διαδρομή της αλλά και μέσα από τις φιλοδοξίες της, αναδεικνύει, το πως, μια γυναίκα η οποία είναι εργαζόμενη μητέρα, μπορεί και οφείλει να πρωταγωνιστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενός χώρου δυστυχώς “ανδροκρατούμενου”. Η ισότητα των φύλων σε καίριες πολιτικές θέσεις, είναι ένα σημαντικότατο εφαλτήριο για θετικές αλλαγές», προσθέτει ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών (2011 – 2020) και τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέλου – Βόχας (2021- Αύγουστους 2022).

 

Ποια είναι η Ελευθερία Παπαλέκα

 

Η Ελευθερία Παπαλέκα είναι φαρμακοποιός, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ζευγολατιό.

Γεννηθείσα το 1977, έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο Ζευγολατιό.

Εν συνεχεία, σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής, συμμετέχοντας στη λήψη αποφάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Μετά την αποφοίτηση της, δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα ως φαρμακοποιός για δέκα χρόνια.

Έχει ζήσει τρία χρόνια στο Βέλγιο, όπου και συμμετείχε σε δεκάδες εθελοντικές δράσεις σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως η παροχή βοήθειας σε σχολεία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2015 και έκτοτε δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο «Φαρμακείο Παπαλέκα», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Ζευγολατιού.

Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ζευγολατιού, ενώ  έχει διατελέσει πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου και στο 1o Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού.

Είναι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες, οι οποίες είναι μαθήτριες γυμνασίου.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της κυρίας Παπαλέκα, με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της:

 

Θα μπορούσα να περιγράψω την σχέση που έχω με την γενέτειρα μου, το Ζευγολατιό, με έναν στίχο από ένα αγαπημένο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου: «Μην ψάχνεις πια αλλού, αφού το ξέρεις ήδη, εδώ είναι το ταξίδι…».

 

Από τα παιδικά μου χρόνια, μέχρι την περίοδο της εφηβείας, της νιότης αλλά και όταν πια έγινα μητέρα δύο παιδιών, θυμάμαι τον εαυτό μου να τριγυρίζει σε αυτόν τον τόπο.

 

Θυμάμαι τους γονείς μου, να πασχίζουν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για χάρη αυτού του τόπου.

 

Θυμάμαι τον εαυτό μου να αναπολεί το Ζευγολατιό και την Κορινθία μας, όταν βρισκόμουν μακριά.

 

Αλλά κυρίως, με θυμάμαι να ονειρεύομαι τρόπους για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.

 

Για να γίνει ο τόπος μας, ο Δήμος μας, ένα μέρος που πέραν της φυσικής του ομορφιάς, έχει να επιδείξει καινοτόμες και ουσιαστικές λύσεις για όλα όσα απασχολούν τους δημότες και τις δημότισσες του. Για να ανακτήσει ο Δήμος μας, τη χαμένη του αίγλη.

 

Όσο τυχερή νιώθω λοιπόν που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο Ζευγολατιό, άλλο τόσο υπεύθυνη νιώθω για να συμβάλλω και εγώ, ώστε η επόμενη μέρα του Δήμου μας να είναι φωτεινότερη και περισσότερο ελπιδοφόρα.

 

Ώστε η επόμενη μέρα για τον Δήμο μας, για την περιοχή μας, να χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη, πρόοδο και έργα ουσίας.

 

Ώστε η επόμενη μέρα για τον Δήμο μας, να βρει τις γυναίκες πρωταγωνίστριες σε καίριες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, να βρει τις εργαζόμενες μητέρες να αντιμετωπίζονται με ισότητα και δικαιοσύνη στην ανάληψη σημαντικών καθηκόντων.

 

Ώστε η επόμενη μέρα για τον Δήμο μας, να ξημερώσει καλύτερη.

 

Γιατί, ναι, με σκληρή δουλειά, ρεαλισμό και φιλόδοξο όραμα, είναι σίγουρο πως Μπορούμε να τα Καταφέρουμε Καλύτερα!