Θέλετε να ζήσετε για πάντα; Το 2031 θα είναι διαθέσιμα νανορομπότ που θα αντιστρέφουν το γήρας

717

Ο Ρέι Κέρζγουεϊλ, εξέχουσα μορφή των τεχνολογικών εξελίξεων του πλανήτη, εκτίμησε πως το 2031 θα έχουμε πρόχειρες τις τεχνολογίες που θα μας κάνουν αθάνατους

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας εξέχουσας μορφής των τεχνολογικών εξελίξεων του πλανήτη, του Ρέι Κέρζγουεϊλ, το 2031 θα έχουμε διαθέσιμες τις τεχνολογίες που θα μας δώσουν το κλειδί της αθανασίας. 

Ειδικότερα, ο Ρέι Κέρζγουεϊλ (Ray Kurzweil) έχει 12 τιμητικά διδακτορικά διπλώματα και βραβεία που του έχουν απονείμει τρεις διαφορετικοί πρόεδροι των ΗΠΑ, για τις ανακαλύψεις του. Η πρώτη φορά που τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση που υπάρχει σε αυτήν τη χώρα για τις τεχνολογίες, ο κόσμος ζούσε στο 1999.

Από εκείνη τη δεκαετία, ο επιστήμονας που αφιέρωσε τη ζωή του στην υγεία, την τεχνητή νοημοσύνη, τον μεταανθρωπισμό και την τεχνολογική μοναδικότητα και από το 2012 απασχολείται στην Google, είχε προβλέψει 147 πράγματα, εκ των οποίων το 86% το ζούμε.

Για την ακρίβεια, σε ανασκόπηση που έκανε ο ίδιος το 2010 επί όσων είχε πει 20 χρόνια νωρίτερα, διαπίστωσε πως 115 αποδείχθηκαν 100% σωστές, 12 ήταν ουσιαστικά σωστές και μόλις 3 ήταν λάθος.

Σε αυτά που πέτυχε ήταν πως έως το 2020 θα είναι διαθέσιμη η τεχνητή νοημοσύνη σε όλους.

Από τη δεκαετία του 2000 έχει ως στόχο να μην πεθάνει ποτέ. Δηλαδή, έχει υπογράψει συμβόλαιο να διατηρηθεί το σώμα του σε συνθήκη που όταν το επιτρέψουν οι τεχνολογίες, να ‘αναστηθεί’.

Ποιες τεχνολογίες θα είναι αυτές;

Όπως είπε στην επίσκεψη του στο κανάλι Αdagio στο YouTube τα νανορομπότ.

Εκτίμησε ότι η εξέλιξη της γενετικής, της νανοτεχνολογίας (“τη δεύτερη επανάσταση που συνεπάγεται την κατασκευή ‘εργαλείων’ μόριο προς μόριο, που θα μπορούν να ξαναχτίσουν τον φυσικό κόσμο”) και της ρομποτικής θα οδηγήσει σε νανορομπότ που θα μπορούν να αντιστρέψουν το γήρας, το 2031.

Όπως είπε ο Κέρζγουεϊλ“τα νανορομπότ θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να τρώνε ό,τι θέλουν και να παραμένουν αδύνατοι και σε φόρμα, θα μας παρέχουν άφθονη ενέργεια, θα καταπολεμούν λοιμώξεις ή τον καρκίνο, θα αντικαθιστούν όργανα και θα αυξάνουν τον εγκέφαλό τους”.

Τελικά, τα σώματα των ανθρώπων θα μπορούν να αλλάξουν τη φυσική τους εκδήλωση κατά βούληση.

“Με επαρκή γενετική τεχνολογία θα πρέπει να είναι δυνατό να διατηρηθεί το σώμα επ’ αόριστον, αναστρέφοντας τη γήρανση. Ταυτόχρονα θα θεραπεύουμε καρκίνους και άλλες ασθένειες.

Θα φτάσουμε στο σημείο που έως το 2029 η ιατρική τεχνολογία θα προσθέτει ένα επιπλέον χρόνο, σε κάθε έτος του προσδόκιμου μας. Δεν εννοώ με βάση τα γενέθλια, αλλά το υπολειπόμενο. Εκτιμώ πως θα επιτύχουμε την αθανασία έως το 2031”.

Εξέφρασε την πεποίθηση και ότι μέχρι τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, θα είναι εφικτή η χρήση οργάνων που καλλιεργούνται σε εργαστήρια και ότι έως το 2029 οι τεχνολογίες θα μας επιτρέπουν να προσθέτουμε ένα χρόνο, σε κάθε έτος του προσδόκιμου ζωής -των χρόνων που μας έχουν απομείνει στον πλανήτη.

.diaforetiko.gr