ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 2024 ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ…Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

25

Γράφει ο Τάκης Λούμπας, δικηγόρος, τέως Γενικός Γραμματέας Δήμου Κορινθίων

Η αυλαία έπεσε,τα φώτα έσβησαν,άντε και του χρόνου με μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση.

Κατ’αρχην, πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και όλους ανεξαιρέτως διοργανωτές και συντελεστες πραγματοποίησης των όμορφων αυτών εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθιων,στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Εδωσαν χρώμα και χαρά στην πόλη και στους δημότες,ζωντάνεψαν το πάλαι ποτέ ανθηρό θαλασσινό προφίλ της, βγάζοντας την παραθαλάσσια πολη από την διαρκή εδώ και δεκαετιες εσωστρέφεια της, προς την θάλασσα, έστω και για μια εβδομάδα.

Το εύλογο ερωτημα όμως που γεννάται, είναι εάν μας αρκεί η πόλη να στρέφεται προς την θάλασσα, μονο για επτά ημέρες τον χρόνο και μετά πάλι να επιστρέφει στην εσωστρέφεια της και γιατί όχι μόνιμα για 365 ημέρες τον χρόνο όπως οφείλει ως παραθαλάσσια πολη!!!

Για να γίνει αυτό που όλοι οι Κορίνθιοι εύχονται,αλλά καμμία δημοτική αρχή έως σήμερα δεν τόλμησε να πράξει,παρά τις πολυάριθμες εδώ και χρόνια αντίθετες φωνες χρειάζεται ο Δήμαρχος και η ομάδα του,να έχουν ΤΟΛΜΗ, ΟΡΑΜΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ,συνοδευόμενα όλα αυτά από τα απαραίτητα έργα.

Οπως 1ον: Κατασκευή μαρίνας αναψυχής

2ο:Να φύγει το πάρκιν αυτοκινήτων πίσω από το δημοτικό θεεατρο,που δυστυχώς σημερα καλύπτει τα 2/3 του κεντρικού παραθαλάσσιου μετώπου του Φλοίσβου και να μεταφερθεί πέρα από τον Άγιο Νικόλαο σε οπισθεν τμήμα των μπαζωματων και να γίνει αισθητική ανάπλαση του χωρου του Φλοίσβου.

3ο: Να αναπλαστει και αναζωογονηθεί η παραθαλάσσια οδός ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,με καταστήματα εστίασης αναψυχης(υπάρχουν πολλά κλειστά),με περιορισμό του κιγκλιδώματος του Λιμεναρχείου.

4ο:Να γίνει κατασκευή τουριστικού περιπτέρου στην προέκταση της οδού Αγίου Νικολάου στο κενό μεταξύ δημοτικού θεάτρου και αλιευτικού καταφυγίου.

5ο:Αισθητική ανάπλαση των μπαζωματων,με την δημιουργία οργανωμένου πάρκιν αυτοκινήτων σε τμήμα αυτων.

Με αυτά ως βασικά και άλλα πολλά ως επί μέρους,θα βγει εν τέλει η πόλη της Κορίνθου από την πολύχρονη και πολύπαθη εσωστρέφεια της και θα κοιτάξει προς την θάλασσα,την ανάπτυξη,την αισθητική και το μέλλον, για τριακόσιες εξήντα πέντε(365) ημέρες τον χρόνο και όχι μόνο για επτά(7).

Ας ελπίσουμε ότι οι όμορφες αυτες φετεινες θαλασσινές εκδηλώσεις θα είναι μόνο η αρχή για να γίνει τελικα το μεγάλο όραμα πραγματικότης.Εγω και όλοι οι Κορίνθιοι είμαστε μαζί σας!!!Ξεκινήστε!!!