«Θρίαμβος» (πάλι)…

124
Ο κ.Μητσοτάκης  πήγε στις ΗΠΑ και σε συνθήκες που οι ΗΠΑ βάζουν μπουρλότο στη Μέση Ανατολή και η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, εκείνος έσπευσε να συνταχθεί με την δολοφονία που είχαν διαπράξει οι ΗΠΑ λίγες μέρες πριν και να καταγράψει την Ελλάδα όχι μόνο σαν τον πιο «αξιόπιστο», αλλά και τον πιο «προβλέψιμο» (!) σύμμαχο των Αμερικάνων στον κόσμο. Το περίφημο… «αντάλλαγμα» είναι να έχει αναλάβει η χώρα μας μελλοντικό χρέος περίπου 3 δις η χώρα μας αυτή τη φορά για τα F-35 και ουδείς να αμφιβάλει, πια, για την περίφημη «ουδετερότητα» των ΗΠΑ οσον αφορά την επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.
    Πρόκειται για θαυμάσια «συνέχεια» του κράτους αν θυμηθεί κανείς την εξ ευωνύμων πλευρά του ίδιου νομίσματος. Αναφερόμαστε στην προηγούμενη επίσκεψη, εκείνη του Τσίπρα στον Λευκό Οίκο το 2017, όταν ο τότε πρωθυπουργός αφού ανακήρυξε «διαβολικά καλό» τον Τραμπ έφερε στις αποσκευές του από την Ουάσιγκτον μια αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία για την Βόρεια Μακεδονία, μια ακόμα «ουδετερότητα» που εξαργυρώθηκε όταν η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το Γαύδος στα Ιμια τον Φεβρουάριο του 2018 κι ένα χρέος άλλων 2 δις, αυτή τη φορά για F-16.
    Είναι προφανές: Η επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και η συνάντησή του με τον Τραμπ επέφερε – πράγματι – έναν θρίαμβο. Μόνο που αυτός ο θρίαμβος δεν ήταν άλλος, από την θριαμβευτική επισημοποίηση της χρεοκοπίας της πολιτικής του ευρωατλαντισμού. Θα πρόσθετα ότι υπήρξε και ένας δεύτερος θρίαμβος:
    Η θριαμβευτική από άποψη έλλειψης προσχημάτων επίδειξη χαμηλής αυτοεκτίμησης των κομμάτων που υπηρετούν τον ευρωατλαντισμό στο εσωτερικό της χώρας, τα οποία έφτασαν να «μαλώνουν» για το αν οι δικές τους υποκύψεις είναι… καλύτερες και… εθνοφελέστερες  από του πολιτικού τους αντιπάλου.
Πηγή: Εφημερίδα Real News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ