Ισθμός: Κατεδαφίζεται η αερογέφυρα – Αλλαγές στην κυκλοφορία μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο-φωτο

43

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό, όπου το βράδυ της Παρασκευής ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία και να κλείσει για αρκετές ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου.

Μετά το ατύχημα συνελλήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

Επιτόπου Χρυσοχοϊδης – Σταϊκούρας

Στο σημείο μετέβησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ήταν απολύτως αναγκαία η κατεδάφιση της γέφυρας και είπε ότι από σήμερα στις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών, όπως θα γίνει και αύριο από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 5 το απόγευμα… «και βλέπουμε», όπως είπε ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου η Τροχαία ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 από το ύψος της Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση στην Εθνική Οδό και να υπάρξει σταδιακή αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το 23,5 χλμ (Ύψος διοδίων Ελευσίνας) εως το 84,5 km (κόμβο Μορέα) για σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30 εως τις 23:00 και για αύριο (09-06-2024) από τις 05:00 έως τις 17:00.

Σε εξέλιξη η κατεδάφιση της γέφυρας

Σε εξέλιξη βρίσκονται, στο μεταξύ, οι εργασίες για την κατεδάφιση της γέφυρας κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου.

Καθυστερήσεις σημειώνονται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς ένα τμήμα της παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Αύριο, Κυριακή ημέρα εκλογών η Τροχαία προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θα ψηφίσουν εκτός λεκανοπεδίου με διέλευση από τον Ισθμό της Κορίνθου αναμένεται να πραγματοποιήσουν εκ νέου ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.: Οι έκτακτες ρυθμίσεις που ισχύουν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας είναι σε ισχύ οι εξής ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

– προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

– προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Η ανακοίνωση της Ιντρακάτ

Σε ανακοίνωση για τη κατεστραμένη γέφυρα προχώρησε η Ιντρακάτ, τονίζοντας ότι τα συνεργεία της εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.