Ιωάννης Β. Καραπανάγος για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…μελανή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του

627

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την 5η Απριλίου 2023, καταγράφει μία ακόμη μελανή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του κατά τη διάρκεια της θητείας 2019-2023.

Τα όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση αυτή και μάλιστα παρουσία δημοτών και εκπροσώπων του Πολιτισμού, αφορούσαν συμπεριφορές, τοποθετήσεις, αντεγκλήσεις, αχαρακτήριστες χειρονομίες, αλλά και επανάληψη του φαινομένου να μην δίνονται, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης ή να δίνονται κατά το δοκούν.

Τα παραπάνω γεγονότα αναδεικνύουν μέγιστα ζητήματα όπως την έλλειψη Ενημέρωσης, Αμοιβαίου Σεβασμού, Πολιτικού Πολιτισμού και Δημοκρατίας, καθώς και την ανικανότητα εφαρμογής, εκ μέρους της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των διατάξεων του Κανονισμού Λειτουργίας του, με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Επιπλέον, οι πρακτικές αυτές απαξιώνουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβαθμίζουν τον θεσμικό ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων στο σύνολό τους και προβληματίζουν τις  συνδημότισσες και τους συνδημότες για τα πολιτικά δρώμενα του Δήμου μας.

Η Παράταξή μας πιστεύει, ακράδαντα, ότι ανάλογες καταστάσεις δεν πρέπει να επαναληφθούν και δηλώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψει, στον βαθμό που της αναλογεί, η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου να παραπέμπει στη σκοτεινή όψη του νομίσματος.

Άμεση προτεραιότητά μας, ως Δημοτική Αρχή, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, είναι να οργανωθεί και να λειτουργήσει ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο μακριά από αναχρονιστικές, παρωχημένες και οπισθοδρομικές αντιλήψεις και πολιτικές. Εξάλλου o σεβασμός ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό, αντανακλάται στην κοινωνία και δημιουργεί πρότυπα συνείδησης στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους.