Καιρός: Έρχεται ασυνήθιστο για την εποχή κύμα κακοκαιρίας

2335

Ένα ασυνήθιστο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται αύριο Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος τόνισε ότι το πρώτο σημαντικό κύμα ζέστης και καλοκαιρινού καιρού θα έρθει τις ημέρες των εκλογών, όπου θα ψηφίσουμε με 35άρια.

Βροχές και καταιγίδες και το Σαββατοκύριακο

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα το πρωί μιλώντας στο OPEN, αναμένεται ένα ασυνήθιστο για την εποχή βαρομετρικό χαμηλό στον καιρό, που το συναντάμε στο προχωρημένο φθινόπωρο (Οκτώβριο – Νοέμβριο), με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από αύριο και κυρίως την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι και ο υπόλοιπος Ιούνιος θα κυλήσει με αστάθεια στον καιρό και ότι σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να πέσουν βροχές και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Γι’ αυτό και αστειεύτηκε, λέγοντας ότι «μέχρι τον Αύγουστο, θα δούμε καλοκαίρι» αλλά εξήγησε ότι η αστάθεια δεν θα είναι σαν αυτή των προηγούμενων ημερών που ξεκινούσε η ημέρα με ήλιο, συνέχιζε με μπόρες και βελτιωνόταν το βράδυ.

Ειδικότερα, το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει φθινόπωρο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αλλά, θα αρχίσει να αλλάζει από την επόμενη εβδομάδα και η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα τις ημέρες κοντά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.