Καιρός: «Φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα» – Έρχονται βροχές, ψύχρα και πτώση της θερμοκρασίας

7

Για «φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα» κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, τονίζοντας ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα έχει βροχές και ψύχρα, ενώ θα σημειωθεί και αισθητή πτώσης της θερμοκρασίας.

«Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δείχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες.  Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα!

Συγκεκριμένα Θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν.

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης περιοχής σε κάποιες περιοχές.

Υ.Γ: Να τονίσω ότι στις περιοχές που δεν έχει γίνει σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση (καθαρισμοί ρεμάτων ,φρεάτια , μέτρα αντιστήριξης κ.α) θα είναι οι περισσότερο πιθανές για τυχόν προβλήματα – και όχι εξαιτίας της κλιματικής κρίσης».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, εστιάζει στην επερχόμενη αλλαγή του καιρού που θα επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Όπως γράφει σε ανάρτησή του στα social media, για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν κάτω από τα κανονικά επίπεδα, σηματοδοτώντας το τέλος μιας παρατεταμένης περιόδου υψηλών θερμοκρασιών που διήρκησε πάνω από τρεις μήνες.

«Αλλάζει λοιπόν η κατάσταση, για να μας θυμίσει πως (πρέπει να) είναι ο φθινοπωρινός καιρός.

Η “κυριαρχία” του μπλε στον Ευρωπαϊκό Νότο εμφανής και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν υπήρχε η βίαια εισβολή του #Boris στην Ανατολική Ευρώπη με τις ψυχρές μάζες να εισβάλλουν στα δυτικά τμήματα του ανώτερου χαμηλού. Βλέπετε η φύση καμιά φορά, έστω και με βίαιο τρόπο, προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση.

Η προσοχή μας τις επόμενες ημέρες στα χαμηλά που έρχονται από κεντρική Μεσόγειο και φέρνουν πολλές βροχές.

πηγή-enikos.gr