«Καλοδεχούμενους» θεωρεί ο Λοβέρδος ψηφοφόρους άλλων κομμάτων στην εκλογή προέδρου-βίντεο

89
ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÔÏÕ Í/Ó ÔÏÕ ÕÐÅÎ "ÊÁÈÏÑÉÓÌÏÓ ÔÏÕ ÅÕÑÏÕÓ ÔÇÓ ÁÉÃÉÁËÉÔÉÄÁÓ ÆÙÍÇÓ ÓÔÇÍ ÈÁËÁÓÓÉÁ ÐÅÑÉÏ×Ç ÔÏÕ ÉÏÍÉÏÕ ÊÁÉ ÔÙÍ ÉÏÍÉÙÍ ÍÇÓÙÍ ÌÅ×ÑÉ ÔÏ ÁÊÑÙÔÇÑÉÏ ÔÁÉÍÁÑÏ ÔÇÓ ÐÅËÏÐÏÍÍÇÓÏÕ"(ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να κατήγγειλε παρεμβάσεις από παράγοντες της δεξιάς στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ο Νίκος Ανδρουλάκης να δήλωσε ότι συνιστά «εισβολή στα εσωκομματικά» του Κινήματος να ψηφίσουν άνθρωποι με την κομματική ταυτότητα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει άλλη γνώμη.

Μιλώντας σε εκδήλωση στις Σέρρες, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως πρόσωπο που μπορεί να αυξήσει την απήχηση του κόμματος, είπε ότι «κάθε πολίτης που έρχεται από άλλο κόμμα για να μας ψηφίσει είναι για μας μια δημοκρατική γιορτή. Όταν το 2004 καθιερώσαμε την ανοικτή ψηφοφορία σε αυτό σκοπεύαμε: να έρθουνε πολίτες από άλλα κόμματα και να προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε στις τάξεις μας. Άρα καλοδεχούμενοι όλοι».

Όπως είπε, ο ίδιος βλέπει «προσέλευση πολιτών. Και βλέπω προσέλευση πολιτών που ψήφισαν Ν.Δ. το 2019 και γυρίζουν πίσω. Και αυτούς τους εκφράζω γιατί είναι πολίτες του κέντρου που σκέφτηκαν το 2019 να μη βγει ο Τσίπρας. Βλέπω πολίτες που έρχονται πίσω που επί δέκα χρόνια δεν έχουν ψηφίσει τίποτε μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010. Έρχονται κι αυτοί».

Υποστήριξε δε ότι συναντά «πολίτες που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ δυσαρεστημένοι και μου λένε αν βγεις θα έρθουμε γιατί θα ξέρουμε ότι πάμε σε μεγάλο κόμμα, σε μικρό δεν γυρνάμε».

Ν. Ανδρουλάκης: «Εισβολή στα εσωκομματικά μας»

Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Mega και έπειτα από ερώτηση για το θέμα, με αφορμή και την καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε:

«Για μένα είναι απαράδεκτο να έρθουν να ψηφίσουν άνθρωποι έχοντας στην τσέπη τους συγχρόνως κομματική ταυτότητα της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι πολιτικός πολιτισμός, είναι εισβολή στα εσωτερικά ενός κόμματος. Εγώ προσωπικά καλώ όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ψηφίσει παραδοσιακά και μας ψήφισαν και το 2019 ή όσους ψήφισαν άλλο κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, το έχουν μετανιώσει και θέλουν να ξανασυναντηθούμε στην προσπάθεια που κάνουμε. Αυτό σημαίνει ανοιχτή διαδικασία, όχι όποιος περνάει απέξω να μπαίνει μέσα όντας ενταγμένος σε άλλα κόμματα για να επηρεάσει και να επιλέξει αυτόν που είναι πιο ευχάριστος για το κόμμα του. Αυτό είναι απαράδεκτο και προσωπικά δεν θέλω να πάρω καμία τέτοια ψήφο»

Να θυμίσουμε ότι πρώτος είχε καταγγείλει παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γιώργος Παπανδρέου, από τις αρχές της εβδομάδας, λέγοντας ότι «τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουν οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη της παράταξης μας και όχι οποιοσδήποτε άλλος».

Επίσης στην ανακοίνωση του γραφείου του αναφερόταν ότι «την τελευταία περίοδο πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα παρεμβάσεων στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο από εξωθεσμικά και άλλα κέντρα, αλλά και από παράγοντες της Δεξιάς».

Επίσης, σε συνέντευξή του ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής. Η Νέα Δημοκρατία πάντως απορρίπτει τις καταγγελίες αυτές κατηγορώντας τον για έλλειψη σοβαρότητας.

πηγή-efsyn.gr