Κ.Καραμανλής πριν μια βδομάδα: «Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα»

934

Εδώ δείτε  οι κηφήνες της πολιτικής τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη τους. Δείτε τι δήλωσε ο Καραμανλής λίγες ημέρες πριν:

Καραμανλής: Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα.

«Ιδιωτικοποιήσατε τη Hellenic Train σε ένα βράδυ για 45 εκατομμύρια ευρώ και έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο.

Λίγο έλεος σε αυτή την αίθουσα.

Οι δήθεν αριστεροί που θα τα κρατικοποιούσατε. Τώρα θέλετε να πάει το τρενάκι στο Δήμο. Ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα μία τέτοια σιδηροδρομική γραμμή από ότι μπορεί να λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΟΣΕ και μίας κρατικής οντότητας;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Τόνισε ότι με τη σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τη Hellenic Train διόρθωσε τα κακώς κείμενα της ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ασυντήρητο το τρένο»

O κ. Μεϊκόπουλος αντέτεινε -μεταξύ άλλων- πως η Hellenic Train δεν συντηρεί το τρένο, καταβάλλει ετησίως στο Δημόσιο το ευτελές ποσό των 40.000 ευρώ την ώρα που τα έσοδα από τη λειτουργία του «φτάνουν παραπάνω από 200.000 ευρώ» και, παράλληλα, εισπράττει κρατική επιδότηση για «εκτέλεση δρομολογίου σε άγονη γραμμή».

«Ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας»

Ήταν τέτοιο το θράσος του υπουργού που ανταπάντησε πως ντρέπεται για τις αιχμές του συνξαδέλφου του περί ελλείμματος ασφαλείας. Σύμφωνα με τα; επίσημα πρακτικά της Βουλής, ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Ένα-ένα, λοιπόν, να τα πάρουμε με τη σειρά. Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».