Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Έως 2 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής

13

Προ των πυλών βρίσκεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για ένταξη (ή παραμονή για τους υφιστάμενους δικαιούχους) στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος. Ήδη το πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης, ώστε να ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία του 2023 για την επεξεργασία αιτήσεων ΚΟΤ-Β και ΚΟΤ-Γ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διορία υποβολής έχει οριστεί στους δύο μήνες από τη λήξη της οριζόμενης από τις κείμενες διατάξεις ή της παραταθείσας με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Με δεδομένο ότι το «χρονικό παράθυρο» για τις δηλώσεις φυσικών προσώπων έκλεισε στις 2 Αυγούστου, η προθεσμία για τις αιτήσεις στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ είναι μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Με την παρέλευση της εν λόγω διορίας, όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση θα απενταχθούν αυτόματα, κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινήσουν να τιμολογούνται με τις υψηλότερες χρεώσεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές.