Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ευρωστίνη Κορινθίας το Σαββατοκύριακο

35

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2024
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ευρωστίνη Κορινθίας το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου, με την βραδινή ποδαράτη, το Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα και βέβαια τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή στις 4:00 το απόγευμα, στον κεντρικό δρόμο του Δερβενίου.
Στη συνέχεια τα γκρουπ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Δερβενίου που θα γίνει η παρουσίασή τους μπροστά στη κριτική επιτροπή. Φέτος η καρναβαλική επιτροπή έχει θεσπίσει 5 βραβεία. Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών στα συμμετέχοντα γκρουπ, fire show, πυροτεχνήματα, και φυσικά η καύση του καρνάβαλου. Το καρναβάλι θα κλείσει η πενταμελής μπάντα WRONG WAY με ελληνικά και ξένα rock κομμάτια. Στο καρναβάλι συμμετέχουν δέκα  γκρουπ, από το Δερβένι και τα γύρω χωριά. Και φέτος έχουμε τη χαρά να συμμετέχουν το 1ο,το 3ο Δημοτικά σχολεία και το 1ο και 2ο Γυμνάσια,  από το Ξυλόκαστρο.
Την Κυριακή το Δερβένι θα γεμίσει, μουσική, κέφι, χρώματα και λάμψη. Μπροστά μας θα παρελάσουν η χαρά και η διασκέδαση. Θα υποδεχτούμε την «Αυτού Μεγαλειότητα» τον βασιλιά Καρνάβαλο και την βασίλισσα του καρναβαλιού, που θα πλαισιώνεται από χορεύτριες της σχολής μπαλέτου και σύγχρονου χορού της Χριστίνας Βήχου Βαλιμίτη και οδηγεί με το βασιλικό της όχημα τους καρναβαλιστές υπηκόους της.
Παρέες που μας έρχονται από πολύ μακριά, από την Ανατολή και από τη Δύση. Μελαχρινά αγόρια και κορίτσια που έχουν την χαρά, τρόπο ζωής τους. Πανέμορφα θαλασσινά κορίτσια που βγαίνουν στη στεριά για να συναντήσουν τους καλούς τους. Πλούσιοι πονηροί αγρότες που εκμεταλλεύονται την ανατίμηση του λαδιού και το πουλούν χρυσάφι. Τύποι του διαδικτύου που έχουν κάνει σημαία τους το ψέμα, μόνο και μόνο για να προκαλούν αναστάτωση στις ζωές μας. Μια διασκεδαστική παρέα ντυμένη στο χακί που παρασύρεται στους ρυθμούς του καρναβαλιού. Ξαφνικά μια παρέα που έχει βάλει σκοπό της να καθαρίσει ότι κακό στην κοινωνία. Φιλήσυχοι άνθρωποι που αποφάσισαν να μας «αλλάξουν τα φώτα» και έδωσαν χρώμα και στα φώτα και στα τιμολόγια τους. Και μέσα σε όλη αυτή την τρέλα μια γλυκιά παρέα που μας μεταφέρει την χαρά και την ελπίδα πως όλα στην ζωή μας θα γίνουν ομορφότερα, πιο ξέγνοιαστα και αληθινά.
Ελάτε στο Δερβένι να ζήσουμε μαζί, μέσα από τη χαρά και τη διασκέδαση, την αλήθεια της ζωής μας.

Η καρναβαλική επιτροπή