Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για εργασίες βαριάς συντήρησης στις σήραγγες Μαύρων Λιθαριών

3

Στο πλαίσιο των εργασιών βαριάς συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, θα εκτελεστούν εργασίες αντικατάστασης των παλαιών φωτιστικών με φωτιστικά LED εντός της δίδυμης Σήραγγας Τ11 (Μαύρα Λιθάρια), καθώς και επαναχρωματισμός των πλευρικών τοιχωμάτων αυτής, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών, απαιτείται ο εναλλάξ αποκλεισμός των κλάδων (κατευθύνσεων) των σηράγγων καιοι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν διαδοχικά στις ακόλουθες φάσεις:

Α’ Φάση–Αποκλεισμός κλάδου προς Πάτρα

Αποκλεισμός του κλάδου προς Πάτρα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην παράπλευρη βοηθητική οδό των σηράγγων, που βρίσκεται βορείως αυτών,σύμφωνα με το ακόλουθο διάγραμμα.Η κυκλοφορία προς Αθήνα δεν επηρεάζεται.

Β’ Φάση – Αποκλεισμός κλάδουπρος Αθήνα

Αποκλεισμός του κλάδου προς Αθήνα και εκτροπή της κυκλοφορίας στον κλάδο κυκλοφορίας προς Πάτρα μέσω των Ανοιγμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Α.Ε.Α.) από τη Χ.Θ. 143,30 έως τη Χ.Θ. 141,30,σύμφωνα με το ακόλουθο διάγραμμα. Ηεκτροπή της κυκλοφορίας προς Πάτρα διατηρείται σύμφωνα με τη Φάση Α’.

 

Γ’ Φάση – Αποκλεισμός κλάδωνπρος Πάτρα καιΑθήνα

Αποκλεισμός και των δύο κλάδων κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα και προς Αθήνα και εκτροπήαμφότερων εκτός των σηράγγων Μαύρα Λιθάρια, σύμφωνα με το ακόλουθο διάγραμμα.

 

Οι αναγκαίες σημάνσεις μακράς διάρκειας θα υλοποιηθούν με την ανωτέρω αλληλουχία των φάσεων από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 έως το αργότερο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024. Οι Φάσεις Α’ και Β’ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου 2 εβδομάδες έκαστη, ενώ η Φάση Γ’ περίπου 1-2 ημέρες. Σημειώνεται δε ότι με την ολοκλήρωση έκαστης Φάσης εργασιών, θα εκκινεί άμεσα η επόμενη Φάση.

 

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.