ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ ) ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ-Γιατί ο Νίκος ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ , θα είναι ο νικητής των εκλογών στις 8/10

74

Πολλές είναι οι αφορμές για να γράψω το άρθρο αυτό: η πρόσφατη καταστροφή του περιβάλλοντος μέσω πυρκαγιών (Λουτράκι, Αττική, Κέρκυρα, Ρόδο, Έβρος ), η συζήτηση για την υποστήριξη κομμάτων σε πρόσωπα για τη θέση Δημάρχων, καθωσ και η αναζητηση υποψηφίων που ψάχνουν πολιτική στήριξη , προκειμένη εκλεγούν , αναζητωντασ Απεγνωσμένα μια φωτογραφία , οι ανακοινώσεις «προσωπικοτήτων» για κάθοδο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, οι δήθεν αναπλάσεις την τελευταία ώρα πριν τις δημοτικές εκλογές, η κατασκευή δρόμων στο πουθενά, η ασφαλεια των κοιμητηριών σε δημοτικές ενότητες, τα μνημόνια για παραχωρήσεις ελευθέρων ακτών σε ιδιώτες, αλλά και οι ατέρμονες συζητήσεις με τους δημότες της Κορινθου  ,  για το ποιος είναι ο ιδανικός δήμαρχος…

Τώρα που είναι κοντά η επιλογή Δήμαρχου εύχομαι όλοι να εκπλαγούμε ευχάριστα από την «κρίση του σοφού λαού» ο οποίος καλείται να επιλέξει ικανότητες κι όχι ιδιότητες!

Τελικά το ερώτημα που μου τέθηκε ήταν: «αν όλα αυτά που γράφεις τα είχε ο Δήμαρχος, θα ήταν επιτυχημένος;». Η επιτυχία σχετίζεται με μετρήσιμα αποτελέσματα, οπότε ναι θα ήταν, αν αξιολογούνταν με συγκεκριμένους δείκτες, όπως ο δείκτης αποτελεσματικότητας Δήμων του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών.

Στο Δήμο Κορινθίων από τη μια πλευρά έχουμε τον ΚΟ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ .

Εκτός από την παντελη  απουσία έργου για μια ολόκληρη τετραετία , οι δημότες της Κορινθου , είδαν και έμαθαν τον τρόπο σκέψης του . Απρόσιτος , συμβατικός , υπερσυγκεντρωτικός, μακρυά από τους πολίτες , μακρυά από τις προβληματικές και μακρινές Δημοτικές ενότητες Τα πάντα από μακρυά !

Από την άλλη πλευρά έχουμε το Νίκο Σταυρελη .

 

Ο Νίκος  Σταυρελης δεν έχει ανάγκη από κομματική υποστήριξη είναι εδώ για όλους τους δημότες.

γνωρίζει με λεπτομέρειες τα όρια των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που διοικεί και τις παρέχει στους δημότες με ευθύνη και διαφάνεια.

Δεν θα επικαλείται «συγκυρίες» ή «στραβές στη βάρδια μου» αλλά «την αγέλαστη κι’ αδάκρυτη θεά, την ευθύνη». Θα αξιολογείται και θα αποδέχεται ευθύνες στο πλαίσιο που αναλογούν στο ρόλο.

Υιπθετει την ευρωπαϊκή αρχή της επικουρικότητας και δεν βολεύεται πίσω από τους περιορισμούς της νομοθεσίας. Δεν αρκείται στο «δε γίνεται», αναζητεί επίμονα το «πώς γίνεται».

Ο  Νίκος ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ  ξέρει, έχει κοστολογημένο πρόγραμμα διαχείρισης κι ανάπτυξης και υπηρετεί με συμμόρφωση στη νομοθεσία και διαφάνεια. Δεν επιλέγει πιασάρικα ή επωφελή για διάφορους λόγους έργα (π.χ. προσλήψεις, αναθέσεις με παράπλευρα οφέλη) που όμως δεν εξυπηρετούν το συνολικό όραμα.

Δεν είναι αυτοσ Που θα επικαλεστεί ότι «ανακαλύπτει τον τροχό», αλλά έχει επιλέξει καλές πρακτικές για τη διαχείριση των σύγχρονων και μελλοντικών αστικών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή η ανθεκτικότητα, η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική μέριμνα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η διαχείριση απορριμμάτων κι ενέργειας, οι υποδομές, οι βιώσιμες μετακινήσεις.

Δεν θα είναι ο θυρωρός μιας πολυκατοικίας, αλλά ο διευθυντής μιας ορχήστρας: δημιουργός και διαχειριστής μαζί!

Ο Νικος Σταυρελης έχει ξεκάθαρο σε ποιους ανήκει ο Δήμος! Δε νομίζει ότι «ο Δήμος είμαι εγώ», αλλά «ο Δήμος ανήκει στους δημότες του».

Ειναι έτοιμος να αξιολογηθεί με δείκτες οργάνωσης & διακυβέρνησης, οικονομικής διαχείρισης, προσφοράς υπηρεσιών σε δημότες, βιωσιμότητας, και πολιτικής προστασίας.

Γνωριζει άριστα τις ανάγκες λειτουργίας του δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του, τις ανάγκες των πολιτών, τις ιεραρχεί και οργανώνει ένα σχέδιο με εσωτερική συνοχή.

Θα λογοδοτεί στους δημότες, και θα επισκέπτεται τακτικά την περιφέρεια του Δήμου

Ο Νικος Σταυρελησ συνεργάζεται με όλους τους φορείς για το κοινό καλό. Επιβραβεύει τους συνεπείς δημότες και τιμωρεί τους παραβάτες στα όρια ευθύνης του Δήμου.

Ξερει τι σημαίνει βιωσιμότητα κι εφαρμόζει συγκεκριμένο πρόγραμμα πολιτικών Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Ευθύνης και Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Πιστευει ότι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων, ευθυνών και πόρων δεν αποτελεί μια εναλλακτική αλλά μια αναγκαιότητα.

Ο Νικος Σταυρελης έχει πάντα επικαιροποιημένο οργανόγραμμα με περιγραφές θέσεων εργασίας και αρμοδιότητες. Γι’ αυτόν, οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν είναι υπάλληλοι αλλά συνεργάτες!

Αναγνωριζει τη σημασία της υγιεινής & ασφάλειας για τους εργαζόμενους του Δήμου, την αξία της ασφάλειας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας του Δήμου και τη σημασία του να είσαι ο πιο κοντινός κρατικός φορέας στον πολίτη.

Όταν συζήτησα με ανθρώπους που ξέρουν πολιτική επικοινωνία, μου εξήγησαν ότι ο πολίτης ως δημότης συνήθως και κυρίως επιλέγει πρόσωπα και προγράμματα για Δήμαρχους, οπότε μια τέτοια ενδεικτική παράθεση προτιμήσεων να είναι περισσότερο ευχολόγιο παρά προϋποθέσεις επιλογής. Τώρα που είναι κοντά η επιλογή Δήμαρχου εύχομαι όλοι να εκπλαγούμε ευχάριστα από την «κρίση του σοφού λαού» ο οποίος καλείται να επιλέξει ικανότητες κι όχι ιδιότητες!

Από όλα τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα οτι ο Νίκος ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ θα είναι εκλεγμενοσ Δήμαρχος !

Πρώτος  από τη πρώτη Κυριακή !

Με εκτίμηση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ ) ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  Ε. Α.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη ΔΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (κεντρικό ) , με την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ .