Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αρχική ΚΟΡΙΝΘΙΑ Κόρινθος: Βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ από φοιτητές …

Κόρινθος: Βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ από φοιτητές …

35

Κόρινθος: Βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ από φοιτητές – εκπαιδευτικούς.Μια μεγάλη νεανική παρουσία,  με αμέτρητες εικόνες αισιοδοξίας και δύναμης…

Μια μεγάλη νεανική παρουσία,  με αμέτρητες εικόνες αισιοδοξίας και δύναμης για τη συνέχεια, κατέκλυσε το κέντρο της Κορίνθου.  Το μήνυμα που στέλνουν οι φοιτητές, μαθητές Πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, γονείς είναι ξεκάθαρο: Να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Οι φοιτητές της Κορινθίας  έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση στα Περιβολάκια και στο συλλαλητήριο που ακολούθησε  ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

“Στων Φοιτητών τις πλάτες δεν κάνετε πελάτες, απέναντι μας βρίσκεται μην έχετε  αυταπάτες” , ή “Κάτω τα χέρια από την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!”   Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν φοιτητές στην σημερινή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια  στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

Κόρινθος: Βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ από φοιτητές – εκπαιδευτικούς

Μαζική και μαχητική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Με μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργατικά σωματεία και φορείς, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: Να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Διεκδίκησαν δημόσιες δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, κάλυψη όλων των αναγκών της Παιδείας, απέναντι στην πολιτική υποχρηματοδότησης, για «να μη γίνει νόμος η αδικία» της εκπαίδευσης με βάση το πορτοφόλι της οικογένειας,

Τρίτη βδομάδα κινητοποιήσεων και αγωνιστικών διεργασιών ενάντια στον σχεδιασμό για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με τις αντιδράσεις να κλιμακώνονται και να διευρύνονται, όπως έδειξαν οι 40 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας που συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους!

Το δικό τους μαχητικό «παρών», έδωσαν και οι μαθητές, πίσω από το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που ξεκαθάρισε ότι «Έχουμε δίκιο, δεν κάνουμε πίσω!».

Ήδη εκατοντάδες Γυμνάσια και Λύκεια τελούν υπό κατάληψη στην Αθήνα και τον Πειραιά, όπως και όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής.

Δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Εργατικά Σωματεία.

Έξω από την Βουλή, μαθητές και φοιτητές ύψωσαν σημαίες της Παλαιστίνης, κρατώντας πανό που έγραφε «Free Palestine», με τους συγκεντρωμένους να επαναλαμβάνουν το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Με αυτό τον τρόπο ξεκαθάρισαν πως η νεολαία καταδικάζει τα ισραηλινά εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού και κάλεσαν στη συγκέντρωση του Σαββάτου 27 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πάρκο Ελευθερίας για να σταλεί το μήνυμα:«Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στη σφαγή». 

Συγκέντρωση που θύμισε άλλες εποχές πραγματοποίησε απόψε το ΠΑΣΟΚ στο επιμελητήριο-φωτο

 

Κόρινθος: Βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ από φοιτητές – εκπαιδευτικούς