Κόρινθος: Ολοκληρώθηκαν, με επιτυχία και συμμετοχή, οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή(Φωτορεπορτάζ)

40

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης της “Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου και του Δήμου Κορίνθου για τα 102 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 102 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που διοργάνωσαν σε συνεργασία  ο Δήμος Κορινθίων,  με τη “Μικρασιατική Στέγη”και την παρουσία των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης με τα χορευτικά τους σχήματα.

Για τρεις ημέρες, την Παρασκευή ,το Σάββατο  και την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη ζωντάνεψαν τη μικρασιατική παράδοση, με μουσικά και χορευτικά δρώμενα, στην κεντρική πλατεία του Συνοικισμού “Σταύρου Ηλιόπουλου και την Πρώτη ημέρα στο Δημοτικό θέατρο.

Η Πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στα Πενήντα χρόνια (1974-2024)της Τουρκικής Εισβολής και την Κατοχή της Βόρειας Κύπρου το 1974

Ο χρόνος γύρισε πίσω, στο παρελθόν, με ομιλίες για τις αλησμόνητες πατρίδες ,  και το μικρασιατικό πολιτισμό την  μεγάλη τραγωδία που σημάδεψε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Δείτε επίσης:

Επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής

Δείτε επίσης:

Μικρασιατικά 2024: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τα θύματα της γενοκτονίας ..

Δείτε επίσης:

Κόρινθος Μικρασιατικά 2024: 102 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η μνήμη παραμένει ζωντανή