Κόρινθος: Πλημμύρισαν σπίτια από την καταρρακτώδη βροχή στο στην λ. Αθηνών ( ΒΊΝΤΕΟ_

80

Πλημμύρισε από τα νερά της καταρρακτώδους βροχής που έπεφταν χθες το απόγευμα της  Πέμπτης (04/ 07),   η λ. Αθηνών στην Κόρινθο  .

Συγκεκριμένα απέναντι από το κτήριο στον παλιό ΟΣΕ , τόσο νερό είχαμε να δούμε από την πλημμύρα του 1997.

Οι κάτοικοι της περιοχής βλέποντας τα σπίτια τους να κινδυνεύουν προσπαθούσαν με σκουπόξυλα και οτιδήποτε άλλο πρόχειρο μέσο  να καθαρίσουν τα φρεάτια  που δεν απορροφούσαν το νερό της βροχής .

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Γ.Πούρος άλλαξε τα φρεάτια στο συγκεκριμένο ύψος πριν  4 χρόνια  και δεν είχε παρουσιαστεί πρόβλημα από τότε.

Το πρόβλημα όμως σήμερα είναι  , πως  με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων καιρών ο όγκος του νερού  γίνεται απρόβλεπτος και χθες ήταν τόσος μεγάλος που η λειτουργικότητα  αποχέτευσης δικτύου , στον κόμβο που ενώνονται όλα τα φρεάτια στο ύψος της Ποσειδωνίας κρίθηκε  ανεπαρκής .

Εκεί δεκαετίες τώρα δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης και αντικατάστασης φρεατίων με αποτέλεσμα να καταστρέφονται περιουσίες νοικοκυριών όπως χθες,  που σε σπίτι έγιναν μεγάλες καταστροφές από τα νερά που έμπαιναν από τα σιφώνια αποχέτευσης.

Ο δήμος Κορινθίων ,  αν και είναι νωρίς να ζητήσουμε ευθύνες από την  νέα δημοτική αρχή , λόγο  των 6 μηνών διακυβέρνησης   , επιβάλλεται όμως άμεσα να μεριμνήσει ώστε να  γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στις επικίνδυνες περιοχές που δεν είναι μόνο η λ.Αθηνών .

 

ΔΕΊΤΕ ΒΊΝΤΕΟ

Πηγή βίντεο ekorinthos.gr