Κ.ΚΟΛΛΙΑΣ «ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

235

Αναφορά κατέθεσε πριν από λίγη ώρα, ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με αίτημα την άμεση ενίσχυση όλων των Μονάδων Υγείας Κορινθίας (Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, Περιφερειακά Ιατρεία, κατά τόπους Κέντρα Υγείας).

Ο κ. Κόλλιας, ορμώμενος από το ότι στην πρόσφατη προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων Ιατρών και Οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ. δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου αλλά ούτε και καμία Μονάδα Υγείας του Νομού Κορινθίας, εν αντιθέσει με τους λοιπούς Νομούς της χώρας, αναφέρθηκε στα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης και τις σοβαρές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού που χαρακτηρίζουν, στο σύνολό τους, τις δομές του Νομού.

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Κατέθεσα σήμερα το πρωί Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κάνοντας λόγο για τη μη συμπερίληψη του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, καθώς και όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού Κορινθίας, που υπάγονται στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, στην προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων Ιατρών και Οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ.

Πρόκειται για συνολικά 854 θέσεις που καλύπτουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Ειδικότερα, εξέθεσα όλους τους λόγους για τους οποίους η στελέχωση των Μονάδων Υγείας ολόκληρης της Κορινθίας, με μόνιμο προσωπικό, είναι σίγουρα ζωτικής σημασίας, καθόσον, ειδικά σε ό,τι αφορά το Γ.Ν.Κ., καταγράφονται διαρκώς σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες παθολογικού, χειρουργικού και εργαστηριακού τομέα, καθώς και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Αντίστοιχα, και για τα Κέντρα Υγείας του Νομού, τα προβλήματα είναι εξίσου πολλά και ιδιαίτερα σοβαρά, λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης και της έλλειψης επαρκών πόρων που αντιμετωπίζουν.

Οφείλω, ωστόσο, να ομολογήσω ότι η προσπάθεια του προσωπικού να αντεπεξέλθει στις δύσκολες αυτές συνθήκες είναι εντυπωσιακή.

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο ζήλος κι η ευσυνειδησία που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές υγείας αποτελούν για όλους εμάς φωτεινά και αξιοζήλευτα παραδείγματα. Παραδείγματα προς μίμηση. Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε όλες και όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες.

Ευελπιστώ ότι, μετά την κίνησή μου αυτή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα αναδείξει το ευαίσθητο αυτό θέμα και θα αναλάβει αποφασιστικά μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση όλων των Μονάδων Υγείας του Νομού Κορινθίας.».

​* Συνημμένη θα βρείτε φωτογραφία μου, προκειμένου να συνοδεύσει το προς ανάρτηση Δελτίο Τύπου.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.