Λανθασμένοι χειρισμοί του κ.Νανόπουλου…! Αποτέλεσμα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των κατοίκων του Χιλιομοδίου κατά της ΔΕΗ

369
ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
Από τις αρχές Σεπτέμβρη 25 κάτοικοι της περιοχής Φανερωμένης Χιλιομοδίου κατέθεσαν αίτημα στο Δήμο με το οποίο ζητούσαν τη βοήθειά του στον αγώνα τους κατά της ΔΕΗ να μην περάσει το νέο σχεδιαζόμενο δίκτυο υπερυψηλής τάσης πάνω από τα σπίτια τους από το μοναστήρι μέχρι το χωριό. Ουδέποτε εισήχθη σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τη νομική υποχρέωση του Δήμου (25 αιτούντες).
Στις 12 Οκτώβρη έθεσα το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας από το Δήμαρχο να ληφθεί απόφαση εκτάκτως ως κατεπείγουσα αλλά δυστυχώς εισέπραξα την απάντηση ότι δεν είναι αναγκαίο αφού θα κάνει ενέργειες ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Στις 25 Οκτώβρη κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησα από το Δήμαρχο να ορίσουμε δικηγόρο για την παράσταση του Δήμου στηρίζοντας το αίτημα των κατοίκων κατά της ΔΕΗ με παρέμβαση στην εκδίκαση των προσωρινών των κατοίκων. Ο Δήμαρχος και πάλι αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι δεν χρειάζεται να βάλουμε δικηγόρο (λες και το σημαντικό έξοδο των 200€ θα ρίξει έξω το Δήμο) αφού θα παραστεί ο ίδιος και θα καταθέσει ως μάρτυρας.
Τελικά τα προσωρινά εκδικάστηκαν στις 27 Οκτώβρη. Κατέθεσε μόνον ο Δήμαρχος ως μάρτυρας. Τόσον εγώ, όσο και ο παριστάμενος Αντιδήμαρχος κ. Μπίτζιος δεν κατέστη δυνατόν για νομικούς λόγους να καταθέσουμε υπέρ των κατοίκων. Δυστυχώς το αποτέλεσμα του δικαστηρίου ήταν να απορρίψει το αίτημα των κατοίκων.
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση στήριξης του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων για την υγεία τους αλλά και για το περιβάλλον και να οριστεί πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου παρεμβαίνοντας στο δικαστήριο υπέρ της αίτησης προσωρινών αλλά στη συνέχεια και ασφαλιστικών μέτρων. Λάθος χειρισμοί.